В Авдіївці внаслідок вибуху ворожого снаряда пошкоджено будинок та автомобіль

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 4 – дістали поранення і травми.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на ІАЦ РНБО.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Підтверджені втрати противника за минулий тиждень: 22 загиблих, 60 поранених окупантів. Понад половина втрат припадає на Бахмутську трасу та Авдіївку.

Луганський напрямок

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, вчора активні бойові дії на Бахмутській трасі продовжилися. Одразу після опівночі, вранці та ввечері окупанти застосовували міномети та ствольну артилерію. Загалом по наших позиціях на ділянці фронту Кримське – Новотошківське було випущено близько 90 мін та снарядів. Зазначимо, що ці обстріли велися з близької відстані, що підтверджує інформацію про наявність значної кількості важкого озброєння ворога на передовій. Також у другій половині дня, окрім важкого озброєння, противник став активно застосовувати стрілецьку зброю та бронетехніку.

Також після 19 години окупанти активізувалися у Попаснянському районі. У Катеринівці, Попасній та Троїцькому ворог використовував міномети.

На ділянці фронту від російського кордону до Трьохізбенки бойові дії не велися.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 23 ворожих обстріли, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Як і раніше, неспокійно на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Бойовики активізувалися після 17 години, і ворожі обстріли не стихали до пізнього вечора. Окупанти активно застосовували міномети і танки, випустивши більше сотні мін та снарядів.

В Авдіївці внаслідок вибуху ворожого снаряда пошкоджено будинок та автомобіль

Господарі знаходилися всередині будинку, тому не постраждали.

Також низка обстрілів з боку противник відбулася під Горлівкою та в Пісках. Там ворог також неодноразово застосовував міномети.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Під час ранкових сутінків та ввечері окупанти активно застосовували міномети та ствольну артилерію одразу на 6 різних позиціях ЗСУ по всьому фронту. Проте інтенсивність вогню була набагато нижчою, ніж на Луганському чи Донецькому напрямках. Загалом основні бойові дії ведуться на ділянці фронту Чермалик – Широкине.

В Мар’їнському та північній частині Волноваського району окупанти обмежилися точковими обстрілами з важкого озброєння.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші 22 рази.

Сьогодні після опівночі зі сторони Докучаєвська бойовики відкрили вогонь по селищах Ольгинка та Графське Волноваського району

В Ольгинці було пошкоджено цілу вулицю – 12 приватних будинків. Люди всю ніч провели у підвалах. У Графському пошкоджено гуртожиток, де жили студенти лісового коледжу. На щастя, люди не постраждали.

Інформація ГУР МОУ

У російських військових частинах, які формуються вздовж російсько-українського кордону, спостерігаються випадки міжетнічних сутичок. Зокрема, 2 дні тому у лавах 150-ї мотострілецької дивізії ножем було поранено російського вояка з Дагестану. Для наведення порядку до Новочеркаська Ростовської області прибули додаткові підрозділи російської військової поліції. В підсумку, низку поранених військовослужбовців армії «тюрми народів» довелося госпіталізувати.

У Львові відбулися навчання командирів батальйонів та окремих рот Нацгвардії

Мета зборів – підвищення рівня професійної підготовки офіцерів. Для цього проводилися контрольно-перевірочні заняття з фізичної, вогневої та тактичної підготовки.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар