Кіровоградець «кинув» громадянина Швейцарії на 100 000 євро?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Наприкінці 2012 року громадянин Швейцарії Марк Дімчовскі, який займається колекціонуванням ретро-автомобілів 30х-40х років знайшов в мережі Інтернет об’яву від жителя міста Кіровограда, про продаж таких авто. 

Як розповів Першій електронній швейцарець, він зацікавився пропозицією, зв’язався з продавцем і, після попередніх переговорів, приїхав у Кіровоград.

За словами Дімчовскі, тут він зустрівся з продавцем і передав йому більше ніж 100 000 євро готівкою, як аванс за автомобілі. Натомість кіровоградський партнер повідомив йому, що необхідно зібрати ще деякі документи, а згодом, як стверджує швейцарець, що придбані автомобілі «застрягли» десь на кордоні.

Зрозумівши, що його просто обдурили, Марк Дімчовскі в березні 2013 року звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів.

Розслідування справи триває вже рік. Кіровоградські міліціонери під контролем ГО УМВС в області і обласної прокуратури опитували свідків, перевіряли декларації про доходи усіх підозрюваних і їхніх родичів, звіряли документи, пов’язані з фінансовими розрахунками, проводили обшуки… Матеріалів назбиралося на три томи карної справи, а от результату досі немає.

Як пояснив слідчий СВ Кіровоградського РВ УМВС, правоохоронці не можуть встановити, чи ці 100 000 євро взагалі існували, адже, за словами потерпілого, завдаток він передав готівкою і без свідків. Підозрюваний же стверджує, що нічого не брав у швейцарця.

«За законами України, справу не можна передавати до суду, спираючись лише на покази потерпілого, адже цього замало – треба мати конкретні докази», – зазначив слідчий.

«Особа, яка присвоїла собі кошти до цього часу знаходиться на волі, їй навіть не було пред’явлено повідомлення про підозру, хоча дане діяння кваліфікується як особливо тяжкий злочин, і це не зважаючи на те, що справу громадянина Швейцарії було внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань», – розповіла Першій електронній адвокат постраждалого.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар