Бойовики посилили обстріли на Луганському напрямку

Фото uacrisis.org

Минулої доби ситуація у районі проведення АТО погіршилася, за виключенням відрізку фронту на Маріупольському напрямку. Бойовики посилили обстріли позицій ЗСУ на Луганському напрямку.

Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко. У Станично-Луганському районі, близько 20-ї години, бойовики відкрили вогонь з легкого озброєння поблизу залізничної станції Донець, а ближче до опівночі – поблизу Станиці Луганської.

«У Новоайдарському районі відкрили вогонь з мінометів по Трьохізбенці відразу після опівночі. У Кримському близько першої години ночі відбулися ще два мінометні обстріли, а о п’ятій ранку – один гранатометний. Близько 10-ї години ранку бойові дії на даній ділянці фронту відновилися. Протягом трьох годин окупанти чотири рази обстріляли Кримське зі ствольної артилерії та двічі – з мінометів», – розповів полковник Лисенко.

У Попаснянському районі бойові дії тривали практично впродовж усієї доби. Після 8-ї ранку протягом майже 5 годин бойовики вели вогонь з гармат та мінометів по позиціях сил АТО у Новотошківському. Випустили близько 80 снарядів. Пізно ввечері бойовики обстріляли українські позиції у Новоолександрівці, де випустили 30 мін. У Троїцькому ввечері бойовики відкривали вогонь з мінометів, артилерії та танків.

«Протягом дня короткі обстріли з мінометів та легкого озброєння відбулися також у Новозванівці, Попасній та Катеринівці. Усього на напрямку відбулося 32 обстріли з боку бойовиків, 21 – з важкого озброєння», – додав речник МОУ з питань АТО.

На Світлодарській дузі Донецького напрямку члени бандформувань провели обстріл Новолуганського з установки ЗУ-23-2.

«Внаслідок ворожого обстрілу у Новолуганському зруйновано дві нежитлові будівлі – гараж і сарай. Внаслідок влучання боєприпасів сталася пожежа, яку довелося гасити фахівцям. Постраждалих серед цивільних немає», – повідомив полковник Лисенко.

На Горлівському периметрі обстріли відбувалися цілодобово. У Зайцевому та Верхньоторецькому члени НЗФ провели по одній збройні провокації з мінометів, активно використовували легке озброєння.

У районі Авдіївки, між 17 та 19 годинами, бойовики провели мінометний обстріл Кам’янки. У самій Авдіївці бойовики неодноразово відкривали вогонь з легкого озброєння.

«У Донецькому аеропорту було відносно спокійно. Відкривали вогонь лише раз у Опитному. Усього на Донецькому напрямку відбулося 28 обстрілів з боку бойовиків, 6 – з важкого озброєння», – підсумував полковник Лисенко.

На Маріупольському напрямку бойовики використовували важке озброєння рідко.

«На крайньому півдні напрямку, де традиційно ледь не щодня противник порушує тишу із забороненого Мінськими домовленостями озброєння, вчора не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння. У Водяному та Широкиному ворог активно відкривав вогонь з легкого озброєння, у тому числі й зі снайперської зброї»,-  наголосив полковник Андрій Лисенко.

Поблизу Чермалика бойовики  тричі застосували міномети, випускаючи щоразу по 2-3 міни. Близько 17-ї години випустили 2 снаряди з реактивної пускової установки Град-Партизан. У Мар’їнському районі бойовики після заходу сонця випустили 2 міни з 82-мм мінометів та вели обстріли зі стрілецької зброї та озброєння на БМП. Усього вчора на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 25 обстрілів, 6 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 8 – отримали поранення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар