Унаслідок обстрілу бойовиків пошкоджені лікарня і школа у Красногорівці

Фото: uacrisis.org

Учора бойовики обстріляли житлові квартали Красногорівки із важкого озброєння.

Про це повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Внаслідок ворожого обстрілу у Красногорівці постраждала місцеве лікарня та школа №3, яка давно зачинена через бойові дії. Вогонь вівся з гармат калібру 152 мм, а також 120-мм мінометів».

Окрім обстрілу у Красногорівці, на Маріупольському напрямку після опівночі бойовики здійснили потужний артилерійський обстріл тилового району поблизу Волновахи у більш ніж 10 кілометрах від лінії розмежування, випустивши 40 152-мм снарядів, а також по одному мінометному обстрілу Красногорівки та Новотроїцького. Між 13 та 20 годинами російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з легкого озброєння на лінії Павлопіль – Широкине та у північній частині напрямку. Пізно ввечері бойовики здійснили два мінометних обстріли Мар’їнки. Загалом на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 29 обстрілів, із них 9 – із важкого озброєння.

Карта АТО станом на 26 травня

На Луганському напрямку бойовики двічі порушили режим тиші – у Нижньотеплому Станично–Луганського району, зі стрілецької зброї, та у Кримському, відкривши вогонь із гранатометів.

На Донецькому напрямку сталося 26 обстрілів, із них 15 – із важкого озброєння. Між 1 годиною ночі та 6 ранку бойовики здійснили по одній збройній провокації із застосуванням мінометів у Луганському та Зайцевому, перед світанком також у Пісках. Після 6 ранку почалися обстріли в районі Авдіївки.

«Протягом дня російсько-окупаційні війська здійснили 6 мінометних обстрілів по позиціях ЗСУ у районі міста, а також двічі відкривали вогонь з установки Град – Партизан. Також близько 22 години бойовики здійснили артилерійський обстріл Авдіївки. Вчора окупанти випустили близько 100 снарядів по позиціям поблизу міста», – деталізував речник Міноборони з питань АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 5 військовослужбовців отримали поранення та бойові травмування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар