Бойовики двічі відкривали вогонь по КПВВ “Мар’їнка”

На Маріупольському напрямку, між 10 та 13 годинами, бойовики здійснили низку потужних обстрілів Мар’їнки. Випустили понад 30 мін, також активно застосовували легке озброєння. Пошкоджено два приватні будинки.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Бойовики двічі відкривали вогонь по КПВВ «Мар’їнка». На в’їзді з окупованої території осколками пошкоджено три автомобіля. З метою безпеки громадян пропускні операції під час обстрілів тимчасово призупинялися. Ще один обстріл Мар’їнки з боку бойовиків стався пізно ввечері: він тривав 35 хвилин, російсько-окупаційні війська застосовували міномети та ствольну артилерію».

У другій половині дня найбільш активні бойові дії велися на ділянці фронту Павлопіль-Широкине. При цьому члени НЗФ випустили по українських позиціях 35 мін та снарядів. Окрім важкого озброєння, застосовують снайперів та бронетехніку.

«Також порушували режим тиші у Красногорівці, Новотроїцькому та Новоселівці Другій. Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 27 обстрілів з боку бойовиків, 12 – з важкого озброєння», – підсумував полковник Мотузяник.

На Луганському напрямку одразу після опівночі бойовики двічі порушили режим тиші у районі Станиці Луганської. При цьому застосовували лише легке озброєння. Пізніше 4 обстріли сталися в Новоолександрівці Попаснянського району – 1 вранці і 3 ввечері. При цьому члени НЗФ застосовували міномет та БТР.

«На інших ділянках фронту вчора бойові дії не велися», – додав полковник Мотузяник.

По усьому фронту Донецького напрямку бойовики застосовують важке озброєння – міномети, ствольну артилерію, установку «Град-П». По українських позиціях випустили близько 90 мін, а також близько 10 звичайних та реактивних снарядів.

«Слід зазначити, що окрім традиційних «гарячих точок»  – Верхньоторецького, Авдіївки та Пісків, вчора було дуже неспокійно у Троїцькому, що між Горлівкою та Ясинуватою, а також у Невельському. Здебільшого ворог стріляв в темну пору доби – між 7 та 18 годинами», – зазначив полковник Олександр Мотузяник.

На лінії розмежування було тихо. Знову під прицілом бойовиків опинилися цивільні об’єкти. Реактивні снаряди пошкодили кілька приватних будинків у Авдіївці. Усього за минулу добу на напрямку сталося 17 обстрілів з боку бойовиків, 9 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 2 – зазнали поранень у Чермалику, що на Маріупольському напрямку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар