Бойовики обстріляли з “Градів” житлові квартали Авдіївки. Є поранений

Фото uacrisis.org

На Донецькому напрямку основні бойові дії продовжилися на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – «Шахта Бутівка».

Про це повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«Близько 16 години бойовики здійснили черговий воєнний злочин, обстрілявши українські позиції, а також житлові квартали Авдіївки з ракетної установки «Град». На даний момент відомо про пошкодження понад десяти приватних будинків: у них пробиті дахи, вибиті шибки, зруйновані присадибні споруди. Один мирний мешканець отримав поранення в голову, після чого був доставлений до лікарні. На місці обстрілу працюють спостерігачі української сторони СЦКК, співробітники ДСНС, поліції, медики».

На світанку зі сторони Ясинуватої бойовики відкривали вогонь з танка та мінометів у напрямку Авдіївки. До кінця доби вони випустили у районі Авдіївки понад 50 мін та 10 артилерійських снарядів.

«Обстріли з боку противника наших позицій на Донецькому напрямку зафіксовані також на околицях Горлівки – у Верхньоторецькому та Зайцевому, а також в районі Пісків. У останніх двох ворог застосовував також міномети. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 13 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння», – додав полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку бойовики відкривали вогонь у напрямку сил АТО впродовж усієї доби виключно з легкого озброєння. Обстрілювали українські позиції поблизу Попасної, у Новотошківському, Кримському, а також поблизу Станиці Луганської. У Новотошківському працював снайпер.

«Усього вчора на Луганському напрямку противник порушив режим тиші 11 разів», – зазначив полковник Лисенко.

На Маріупольському напрямку обстріли на півдні носять цілодобовий характер, епізодично члени НЗФ застосовують міномети.

«У Мар’їнському районі противник проявляв активність лише вдень, зрідка обстрілюючи позиції сил АТО з мінометів. Тут же зафіксована активність снайперів противника. У районі Докучаєвська вчора відбулася одна збройна провокація з боку ворога», – повідомив речник МОУ з питань АТО.

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 29 обстрілів, 6 – мінометних.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 1 – зазнав поранення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар