День народження міського голови – пам’ятна дата Олександрії?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Олександрії на засіданні виконавчого комітету міськради затвердили «Календар пам’ятних дат міста Олександрії на 2014 рік».

Як повідомив кореспондент Першої електронної, календар містить 49 визначних для міста дат, в тому числі ювілеї видатних земляків, як от 75-річчя з дня народження поета-шістедисятника Бориси Нечерди, 115-річчя поета епохи Розстріляного Відродження Леоніда Чернова-Малошийченка, 120-річчя вченого, краєзнавця Дмитра Чижевського, 120- річчя композитора Шолома Секунди, 95-річчя військового льотчика Героя Радянського Союзу Леоніда Туйгунова.

Не обійшлося і без курйозних моментів. Наприклад, автори внесли до Календаря день народження Олександрійського міського голови Степана Цапюка, а от День міста Олександрії та День визволення міста від фашистських загарбників чомусь відсутні.

До переліку пам’ятних дат потрапила і 215-та річниця з дня народження російського поета Олександра Пушкіна, хоча останній, імовірно, лише один вечір перебував у Олександрії під час свого так званого «південного заслання».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар