РНБО: Російські війська збільшили кількість та інтенсивність обстрілів позицій українських військ

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Минулої доби в районі проведення АТО ситуація значно загострилася. Російсько-окупаційні війська збільшили кількість та інтенсивність обстрілів позицій українських військ, зокрема застосовували РСЗВ «Град» та неодноразово відкривали вогонь з ствольної артилерії. Кількість снарядів, випущених по позиціях українських військових вздовж усієї лінії розмежування протягом минулої доби, перевищила позначку «400».

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, минулої доби бойові дії розпочались в Кримському, де бойовики здійснили одну збройну провокацію зранку і ще три, зокрема дві мінометних, – пополудні. Після 17 години ворог змістив свою вогневу активність до Попаснянського району. Під вогонь ворожих мінометів потрапили Новоолександрівка, Новозванівка та Попасна. Після 22 години ворог відкрив вогонь з 152 мм артилерії та установок «Град» по Троїцькому. Протягом пізнього вечора аж до опівночі бойовики обстрілювали Новоолександрівку та Новозванівку з артилерії калібром 122 мм.

Вчора на Луганському напрямку сталося 15 збройних провокацій з боку ворога, зокрема 11 – з важкого озброєння. Кількість випущених снарядів по позиціям українських військових перевищила позначку «150».

Донецький напрямок

Вчора ворог проявляв найбільшу вогневу активність на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка».    Тут бойові дії розпочались затемна. Між 4 і 7 годиною бойовики вели активний мінометний та гранатометний вогонь по Авдіївці. Тут внаслідок ворожого обстрілу близько 3 години ночі пошкоджено 3 будинки.

Епізодичні збройні провокації відбувались протягом дня, а між 16 та 20 годиною окупанти знову відкрили вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї по позиціях українських військових поблизу міста.

В районі світлодарської дуги та горлівського периметру ворог відкривав вогонь з легкого озброєння та періодично – з мінометів. У Верхньоторецькому бойовики провели два мінометних обстріли. В районі Донецького аеропорту вчора було тихо.

Минулої доби на Донецькому напрямку сталося 16 обстрілів з боку противника, зокрема 11 – з мінометів. Кількість випущених снарядів по позиціях українських військових перевищила позначку «140», більшість з них припала на район Авдіївки.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, основні бойові дії тут розгорнулися на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, а також в Мар’їнському та на півночі Волноваського районів. Ще до світанку бойовики провели обстріли ряду наших позицій з легкого озброєння. Згодом між 4 та 7 годинами бойовики вели обстріл Широкиного з артилерії калібру 122 мм. Протягом дня з мінометів окупанти обстріляли Красногорівку, Мар’їнку,  Чермалик, Павлопіль та Гнутове. Близько 20 години бойовики провели повторний артилерійський обстріл Широкиного.

Вчора на Маріупольському напрямку сталося 26 обстрілів з боку ворога, зокрема 12 – із застосуванням важкого озброєння. Кількість випущених снарядів по позиціям українських військових перевищила позначку «120».

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, але 7 військовослужбовців отримали поранення та бойові травмування.

Позавчора бойовики на Донбасі обстріляли співробітників місії Червоного Хреста під час проведення гуманітарної акції

Декілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей та автомобілів місії під час планового роздавання продуктових та гігієнічних наборів у селищі Доломітне, що на окупованій частині Донеччини. На щастя, ніхто не постраждав. Це – ще одне грубе порушення міжнародного гуманітарного права, виправдання якому немає.

В підвалі багатоповерхового будинку у Покровську Донецької області правоохоронці знайшли сумку з боєприпасами

Вилучено гранату Ф-1 та більше 200 набоїв до стрілецької зброї калібру 7,62 мм.

Поліція відкрила кримінальну справу проти кількох мешканців Донецької області, які підозрюються у пособництві бойовикам

Один із них навесні 2014 року був безробітним та вирішив допомогти окупантам, протягом 1 місяця будуючи блокпости та барикади, щоб згодом використати це знайомство як соціальний ліфт. Згодом чоловік усвідомив свою помилку і виїхав до Росії.

Інший мешканець Слов’янська на прізвисько «Кулік» перебував у лавах НЗФ близько 3 років. Він не брав участі у бойових діях, оскільки виконував допоміжні функції, за що не отримував грошей, а лише харчування. Тепер він бере участь у програмі  добровільної здачі членів НЗФ, і перебуває на підконтрольній Україні території.

На Одещині завершився перший етап міжнародних антитерористичних навчань «Міцний кордон-2017»

Під час навчань, які триватимуть до 25 травня близько трьох тисяч військовослужбовців та працівників правоохоронних органів відпрацьовують практичні спільні дії з питань протидії терористично-диверсійним групам. Серед учасників також присутні представники спеціальних служб Молдови.

На Чернігівщині з резервістами відбулися батальйоні тактичні навчання

Військовозобов’язані нарощували свої бойові спроможності у знищенні умовного противника упродовж трьох діб. Варто зазначити, що інтенсивність підготовки резервістів набирає обертів, адже ведеться підготовка до проведення бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою.

А у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського триває командно-штабне навчання зі слухачами випускного курсу

Основна мета – робота органів військового управління під час бойових операцій. Учасники відпрацьовували планування приведення частини у боєздатний стан, та ведення оборонного бою. Умови тренувань – максимально наближені до бойових.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар