ОВК Кіровоградщини ледве зібралися на перше засідання

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

16 квітня перші засідання ОВК відбулися в усіх п’яти виборчих округах Кіровоградської області. Кворум для складання присяги членами комісії (2/3 від складу комісії, ст. 26 ч. 2 Закону України «Про вибори Президента України») з першого разу вдалося зібрати на чотирьох з п’яти округів.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

ОВК № 100, 101, 103 на своє перше засідання зібрали мінімальну кількість членів, можливу для складання присяги і початку роботи.

На засідання ОВК № 102 у смт. Голованівськ з 19 членів комісії вдалося зібрати лише 12, тож кворуму для складання присяги і початку роботи ОВК не було. Зокрема, не прибули заступник голови ОВК Сергій Бєлов (від кандидата на пост Президента А. Гриценка) та секретар комісії Олег Ковальський (від кандидата В. Цушка).

Під час повторної спроби в Голованівську вдалося зібрати мінімальний кворум: за 180 кілометрів з Кіровограда привезли 13-го члена комісії Антона Мартинюка(від кандидата на пост Президента Н. Королевської), якого на час прийняття рішення ЦВК призвали до армії. Присутніми було обрано нового заступника голови комісії – Михайла Григорчука (від кандидата на пост Президента України О. Тягнибока) замість Сергія Бєлова.

На засідання ОВК територіального виборчого округу №103 (міста Світловодськ і Знам’янка з районами, Новомиргородський, Олександрівський та Онуфріївський райони) з 21 члена окружної виборчої комісії з’явилося 14. Відсутньою була навіть голова ОВК Дарина Савченко (від кандидата В. Саранова).

Зібравшись, члени ОВК склали Присягу на дотримання норм ЗУ «Про вибори», обговорили організаційні питання і вирішили зробити перерву до п’ятниці, 18 квітня.

Рекордсменом по кількості присутніх стала ОВК № 104 у місті Олександрія, де на перше засідання прибуло аж 17 членів комісії.

Зрештою, всі ОВК Кіровоградської області затвердили графік роботи комісій та кандидатури тих, хто працюватиме на платній основі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар