Кіровоградські правоохоронці 2 роки доводять вину підозрюваних

В проект Першої електронної газети «Стоп хабар» звернулася кіровоградка Анна Шкаленко, чоловік якої нині перебуває під слідством.

За словами жінки, 27 серпня минулого року місцевими ЗМІ розповсюджено неправдиву інформацію про пʼятьох затриманих громадян, які займалися продажем психотропних засобів у Кіровограді. Анна Шкаленко стверджує, що в публікаціях ЗМІ є суттєва помилка: згідно матеріалів справи у підозрюваних було вилучено 1,67399 грамів амфетаміну, а не 160 гр., як повідомили журналісти. До того ж, вона запевняє, що факт збуту психотропних засобів правоохоронцями не підтверджено, а всі докази слідства є не чим іншим, як фальсифікацією. Наприклад, відео, яке надали правоохоронці, не містить жодних вказівок на дату та час зйомки.

22 липня 2013 року Кіровський районний суд м. Кіровограда визнав п’ятьох підозрюваних винними у вживанні та реалізації психотропних речовин та призначив покарання на строк 6-10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пізніше, ухвалою апеляційного суду Кіровоградської області зазначений вирок було скасовано, а справу повернуто в прокуратуру на додаткове розслідування. Доки тривало розслідування, Ленінський районний суд кілька разів подовжував термін перебування хлопців під вартою, а обласний апеляційний суд ці рішення скасовував. Чергову апеляцію, яку подав підозрюваний Юрій Шкаленко, сьогодні, 17 квітня, апеляційний суд не задовольнив. Чим закінчиться понад дворічне розслідування – досі не відомо.

За словами його адвоката, сьогодні в боротьбі здорового глузду та системи перемогла остання, адже суд не взяв до уваги наявність у підозрюваного серйозної хвороби – Гепатиту-С, хворих батьків та малолітніх дітей, що є підставами для зміни запобіжного заходу на більш м’який.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар