За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 6 отримали поранення

фото uacrisis.org

За минулу добу у зоні АТО внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 6 отримали поранення і травми.

Про це повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Ці втрати сили АТО понесли під час ворожих обстрілів у Авдіївці та Водяному Маріупольського напрямку. Одна з поранених – жінка-військовослужбовець, її стан важкий».

У Водяному та Широкиному на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 3 мінометних обстріли. Тривають регулярні провокації із використанням легкого озброєння практично на кожній передовій позиції українських військових на південних рубежах.

«У Новотроїцькому противник порушив режим тиші один раз. У Мар’їнському районі вчора бойові дії не велися. Усього вчора на Маріупольському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів», – зазначив речник МОУ  з питань АТО.

На Луганському напрямку учорашня доба почалася двома артилерійськими обстрілам з боку бойовиків. Обстріли відбулися синхронно на двох українських позиціях під Новозванівкою та Троїцьким. Загалом вогонь вівся протягом 25 хвилин, при цьому бойовики випустили шістнадцять 122-мм снарядів.

«Згодом – вранці та ввечері – противник ще кілька разів порушив режим тиші у Попаснянському районі, зокрема двічі стріляв з мінометів. Здебільшого ці обстріли тривали до 30 хвилин. Також окупанти відкривали вогонь у Станиці Луганській та Кримському», – розповів полковник Лисенко. Усього минулої доби на Луганському напрямку бойовики здійснили 9 обстрілів.

На Донецькому напрямку бойовики 20 разів порушили режим тиші, 14 – використовуючи важке озброєння.

«Особливістю вчорашніх бойових дій стало те, що окупанти активізувалися в першій половині дня, одразу після світанку. Противник неодноразово застосовував міномети і танк під Горлівкою – Зайцеве, Верхньоторецьке, під Авдіївкою та Кам’янкою. При цьому було випущено понад 140 мін та більше 10 танкових снарядів», – повідомив речник МОУ з питань АТО.

У другій половині дня бойовики продовжили обстріли на цих самих рубежах, проте з нижчою інтенсивністю. 1 раз відкривали вогонь з міномета у Луганському. У Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар