Мешканка Созонівки забрала з Криму 15-річного хлопчика

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Після п’яти років боротьби мешканці Созонівки вдалося забрати внука з Криму, де він проживав у малозабезпеченій багатодітній сім’ї свого біологічного батька.  

Як розповіла кореспонденту Першої електронної бабуся хлопчика Наталя Дінець, Леонід від народження проживав з матір’ю у будинку бабусі (батько пішов з сім’ї, коли малому виповнився рік).

Проте згодом мама кинула свого сина, залишила роботу і втекла з чоловіком циганської національності. Відповідні служби позбавили її батьківських прав і постало питання про те, де ж надалі проживатиме Леонід. Бабусі, яка опікувалася внуком 10 років, заявили, що вона немає на хлопчика жодних прав, а дитину передали батьку, який всі ці роки не цікавився життям сина.

Так Леонід опинився в Криму, де проживав з біологічним батьком та ще чотирма братами і сестрами. Хлопчик кілька разів телефонував бабусі з проханням забрати його додому, але закон був на стороні батька. Згодом дитині взагалі заборонили спілкуватися з родичкою, аби та не знала, в яких непростих умовах живе сім’я.

Події, які сколихнули всю країну, змусили чоловіка піти на поступки, тож Наталя Дінець, після п’яти років мовчання, отримала звістку від внука і 28 березня подалася до Криму, аби забрати його. Дозвіл на вивезення дитини дали в сільській раді. Батько ж написав розписку, яка юридично нічого не варта (не завірена офіційно, адже в Криму нотаріуси зараз не працюють)

Леонід вже два тижні мешкає з бабусею в Созонівці і навчається в місцевій школі. А Наталя Дінець готує документи, щоб офіційно взяти внука під опікунство

Поширити:

Залишити коментар:

коментар