Директор департаменту освіти ОДА влаштувала провокацію?

Секретар Кіровоградської міської ради Іван Марковський вимагає від голови КОДА Олександра Петіка притягнути до відповідальності директора департаменту освіти і науки ОДА Ельзу Лещенко, яка влаштувала провокацію з обговорення нової редакції Закону України “Про освіту”.

Про це Марковський повідомив сьогодні під час прес-конференції в КМР.

Йому стало відомо, що до міського управління освіти надійшов лист від імені департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА (за підписом Лещенко), яким доручено протягом квітня 2014 року обговорити проект Закону України “Про освіту” та внести свої пропозиції.

«Реформаторами» пропонується, зокрема, перевести навчальні заклади на самоутримання та відмінити безкоштовну освіту.

Концептуальні засади нової редакції Закону України «Про освіту» надісланий президентом Асоціації «Відроджені гімназії України» Ярославом Турянським. Яким чином асоціація пов’язана з департаментом освіти Кіровоградщини – не відомо, але, як з’ясувала Перша електронна, поспілкувавшись з освітянами з інших областей України, вони про новий проект закону і потребу в його обговоренні не знають.

За словами Івана Марковського, міська влада зробила запит до Міністерства освіти і науки України, але з’ясувалося, що вищому керівництву теж не відомо про згаданий проект закону. Тож міська влада телефонограмою зупинила обговорення цього законопроекту.

З листом “Про надання пропозицій до нової редакції Закону України “Про освіту” та “Концептуальними засадами нової редакції Закону України «Про освіту» можна ознайомитися тут: Засади нового закону про освіту

Поширити:

Залишити коментар:

коментар