У День пам’яті та примирення на сході України загинув 1 військовий, 9 – отримали поранення

За минулу добу, 8 травня, внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув. Це трапилось поблизу Славного, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Ще 9 військовослужбовців отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів. 5 воїнів було поранено в Павлополі, 2 – в Авдіївці та по одному – в Кам’янці та Троїцькому.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, минулої доби головні бойові дії розгорнулись у Новоайдарському та Попаснянському районах. Спочатку бойовики провели два нічних обстріли Новозванівки із застосуванням артилерії калібру 122 мм. Зранку та пополудні окупанти двічі обстріляли Кримське з мінометів.

Після цього ворог змістив свою вогневу активність до Станично-Луганського району, де провів серію збройних провокацій із стрілецької зброї та гранатометів у районному центрі та на околицях.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Тут найнеспокійніша обстановка залишається на горлівському периметрі та під Авдіївкою. Бойовики здійснювали збройні провокації з мінометів по Верхньоторецькому та Зайцевому. Поблизу Авдіївки ворог застосовує міномети та артилерію калібру 122 мм. Також трапляються ворожі провокації і в інших місцях, зокрема в Луганському та в Донецькому аеропорту (Піски).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 18 ворожих обстрілів, зокрема 11 – із застосуванням важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Мар’їнському районі бойові дії велися в Мар’їнці та Красногорівці, де сталося 1 та 2 мінометних обстріли відповідно. У Мар’їнці внаслідок ворожого обстрілу з кулемета поранено цивільну жінку. У Новотроїцькому активний вогонь вели снайперські групи противника.

Всі інші епізоди порушення режиму тиші припали на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Вчора найнеспокійніше було в Павлополі, де російсько-окупаційні війська більше двох годин вели мінометний вогонь по позиціям український військових. Також, бойовики застосовували артилерію по Гнутовому та міномети – по Водяному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку стався 21 ворожий обстріл, зокрема 7 – з важкого озброєння.

На КПВВ «Чонгар» співробітники CБУ затримали зрадника

Це колишній військовослужбовець ЗСУ, який у 2014 році перейшов на бік російських окупантів.

Санкція ст. 408 «Дезертирство» Кримінального кодексу України передбачає вагомі строки ув’язнення за цей злочин.

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали групу осіб, які торгували зброєю та боєприпасами, що булі незаконно вивезені з району проведення АТО

Під час серії затримань та обшуків в Одесі, Хмельницькому та Чернівцях правоохоронці вилучили солідний арсенал – автомати, пістолети-кулемети, старі гвинтівки, пістолети, близько 15 гранат різних систем, кілька тротилових шашок, 4 сигнальні міни, майже 5 тисяч набоїв різного калібру, обладнання для виготовлення бойових набоїв. Затримано 5 осіб, серед них є і так званий «барон-зброяр», тобто керівник організації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар