За минулу добу в зоні АТО загибли 3 українських військових, 4 отримали поранення

Фото: uacrisis.org

Загальні втрати українських військових за 1 травня становлять 3 загиблих і 4 поранених: 3 загиблих і 3 поранених внаслідок обстрілів у Луганському.

Про це розповів полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Після 17 години група українських військових потрапила під потужний обстріл у Луганському, внаслідок чого серед українських бійців з’явилися поранені. Під час евакуації пораненого, 3 українських військових героїчно загинули. Один із них підірвав себе гранатою, щоб не потрапити в полон. Наразі українська сторона докладає зусиль для повернення тіл загиблих».

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 9 – отримали поранення і травми.

На Луганському напрямку основні бойові дії відбулися у районі Попасної та Кримському. У останньому бойовики активізувалися після 16-ї години та відразу перейшли до застосування мінометів. До 21-ї години випустили по українських позиціях понад 30 мін. У Попаснянському районі головними гарячими точками були Новоолександрівка та Троїцьке, де бойовики широко застосовували озброєння на бронетехніці, гранатомети, а також міномети. Ще по одній провокації з боку бойовиків відбулося у Лобачевому та Станиці Луганській. Усього за минулу добу на Луганському напрямку бойовики здійснили 15 обстрілів, з них – 7 мінометних.

На Донецькому напрямку інтенсивність обстрілів з боку бойовиків українських позицій вчора була меншою, ніж добою раніше. Продовжується протистояння під Авдіївкою, де члени бандформувань відкривали вогонь у напрямку сил АТО впродовж усієї минулої доби.

«На цих рубежах найбільш активним ворог був по обіді, коли, після епізодичного застосування мінометів, вистрілив з танку з південно-західного напрямку, а також після заходу сонця, коли знову почав обстрілювати наші опорні пункти з мінометів», – розповів полковник Мотузяник.

Надвечір у районі Донецького аеропорту відкривали вогонь снайпери бойовиків. Бандформування застосовували бронетехніку, гранатомети та періодично міномети. По одному випадку порушення тиші бойовиками відбулося на Світлодарській дузі, у Зайцевому та Верхньоторецькому. Обстріли були нетривалими. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 13 обстрілів з боку бандформувань, 10 – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку основні бойові дії тривають східніше Маріуполя, на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. У Водяному після 20-ї години відбувся півгодинний артобстріл з боку НЗФ – випустили понад 30 снарядів.

«Неспокійно і на інших українських позиціях на півдні напрямку: ворожі мінометні обстріли відбулися у Павлополі, Гнутовому та Широкиному. Також у останньому вчора вранці противник здійснив 2 постріли з переносної реактивної установки «Град-П» (Партизан) по нашому опорному пункту», – зазначив речник МОУ з питань АТО.

У Мар’їнському районі бойовики активізувалися у другій половині доби. Снайпери бойовиків обстріляли сили АТО у Новомихайлівці, відкривали вогонь зі стрілецької зброї у бік українських позицій у Мар’їнці, у Красногорівці використали міномети. Поблизу Докучаєвська зберігають свою присутність снайпери бойовиків, які зранку відкривали вогонь у напрямку українських позицій у Новотроїцькому. Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 24 обстріли з боку бойовиків, третина з них – з важкого озброєння. По українських позиціях випустили близько 45 мін та понад 20 снарядів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар