На Луганському напрямку основною «гарячою точкою» вчора було Кримське

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Основною «гарячою точкою» вчора було Кримське, де противник двічі порушив режим тиші. Одним із обстрілів був мінометним, причому достатньо потужним: Противник випустив по наших позиціях близько 20 мін. Також ворожі провокації сталися в інших місцях: 3 – в Станично-Луганському районі, 1 – в Попаснянському районі. Практично завжди бойовики відкривали вогонь в темну пору доби. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 6 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

На світлодарській дузі, як і раніше, неспокійно. Ворожі обстріли почалися з самого ранку, і значно посилилися ввечері, коли противник увів у дію бронетехніку та міномети. У Зайцевому та Верхньоторецькому ворог також застосовував важке озброєння.

Дуже неспокійно вчора було в Авдіївці. Бойові дії вчора розгорнулися після 17 години, і майже не припинялися до опівночі. Противник кілька разів відкривав вогонь з мінометів, причому з трьох різних напрямків.

На сусідній позиції «Шахта Бутовка» стався один ворожий обстріл, причому зранку, після чого було спокійно. В Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння. При цьому було випущено близько 80 мін.

Маріупольський напрямок

Противник дещо активізувався у Мар’їнському районі. Окрім короткотривалих мінометних обстрілів (під час яких бойовики випускають кілька мін, а потім тікають, побоюючись вогню у відповідь), сталася низка ворожих провокацій із застосуванням легкого озброєння, а також бронетехніки. Це було у другій половині дня.

На півдні ситуація незмінна. Противник, як і раніше, відкриває вогонь практично по кожному нашому опорному пункту, застосовуючи широкий спектр озброєнь – від снайперський гвинтівок до мінометів. Найбільше вчора дісталося Павлополю та Гнутовому (разом 15 обстрілів, це найвищі показники по всьому фронту за вчора).

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 32 ворожих обстріли, зокрема 6 – з важкого озброєння. При цьому було випущено близько 30 мін.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців дістали поранення. Основні втрати вчора ми понесли в Луганському – 3 поранених. Ще одного воїна поранено на позиції «Шахта Бутовка».

Інформація ГУР МОУ

Українська військова розвідка повідомляє, що вдалося ідентифікувати ще одного загиблого бойовика російського походження. Це Рафаель Шарифулін зі складу так званої «4-ї бригади» російсько-окупаційних військ на Луганському напрямку. Вчора російські прикордонники затримали на кордоні між Росією та окупованими територіями України вантаж з труною вбитого окупанта. Це зроблено для того, щоб якомога краще замаскувати російський кривавий слід на Донбасі.

На Луганщині спецпризначенці поліції підвищують свою професійну майстерність на полігоні

Під час тренування поліцейські працювали у в парах та групах, вчилися відбивати напад на колону та стріляти з різних видів озброєння. До навчань залучалися як досвідчені спецпризначенці, так і молоде поповнення батальйону.

Тривають навчання в лавах НГУ

На Донеччині військові інструктори провели заняття з тактичної медицини з бійцями Нацгвардії. Тема заходу – надання першої медичної допомоги під час поранення та евакуація пораненого з поля бою.


За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар