Ескалація бойових дій продовжується: бандформування використовують увесь спектр озброєння та снайперів

Фото: uacrisis.org

Бойовики у зоні АТО здійснюють обстріли на усіх напрямках, застосовуючи і важке озброєння, і роботу снайперів. Унаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, ще 6 – отримали поранення.

Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО.

Географія бойової активності бойовиків на Донецькому напрямку залишилася майже незмінною, за виключенням району Світлодарської дуги.

«Найгарячішою ділянкою фронту вчора був південь Горлівського периметру. У Новгородському після опівночі обстріл провів снайпер противника», – розповів речник МОУ з питань АТО.

У Верхньоторецькому члени банд формувань активізувалися вже під вечір і до опівночі випустили близько 30 мін, застосовуючи стрілецьку зброю.

У Авдіївці відбулося 2 обстріли. Перший був короткотривалим і відбувся ще до світанку. При цьому застосували міномети. Другий – тривалістю більше двох годин із застосуванням гранатометів та кулеметів. У Майорську та Пісках обстріли носили провокативний характер та сталися під вечір.

«Загалом вчора було спокійніше, ніж добою раніше. Обстріли з боку бойовиків тривали від півгодини до двох годин кожен. Усього бойовики обстріляли українські опорні пункти 8 разів, що у 2.5 рази менше, ніж добою раніше», – зазначив полковник Мотузяник.

На Луганському напрямку основні бойові дії велися у Попаснянському районі. Бойовики розпочали обстрілювати українські позиції поблизу Попасної та у Троїцькому починаючи з 14-ї години і продовжили обстріли з перервами до кінця доби.

«Бандформування широко застосовували міномети, випустивши за добу понад 60 мін. Пік їхньої бойової активності тривав з 17-ї до 19-ї години», – зауважив полковник Олександр Мотузяник.

У Новоайдарському районі було абсолютно спокійно. У Станично-Луганському районі бойовики двічі порушили режим тиші поблизу Станиці Луганської пізно ввечері. При цьому використовували легке озброєння. Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 13 обстрілів з боку бойовиків, 6 – мінометних.

На Маріупольському напрямку, на півдні, обстріли з перервами тривали з 10-ї ранку і до опівночі. Бойовики продовжують широко застосовувати стрілецьку зброю і озброєння на БМП. По одному мінометному обстрілу відбулося у Водяному та Широкиному.

«У Мар’їнському районі ворог періодично порушував режим тиші з легкого озброєння, у тому числі зі снайперських гвинтівок. Також один мінометний обстріл з боку окупанта відбувся поблизу Докучаєвська – ввечері бойовики випустили 5 мін у напрямку захисників Березового», – розповів речник МОУ з питань АТО.

Усього на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 26 обстрілів, 3 з них були мінометними.

За інформацією української розвідки, впродовж минулих двох діб вогнем сил АТО у відповідь знищили 3 учасників бандформувань, ще 7 бойовиків отримали поранення.

Російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення 64-го так званого «гуманітарного конвою». Уранці через російські пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони у складі 41 автомобіля.

«У вантажівках нібито перевозили дитячі продукти харчування, а в одному – медикаменти. Кількість автомобілів, які перетнули кордон України, не відповідала заявленій у попередній ноті РФ. А автомобіль з медикаментами був заповнений лише на 10%», – розповів полковник Мотузяник.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар