За минулу добу у зоні АТО загинув один український військовослужбовець

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора основні бойові дії знову перемістилися у Попаснянський район. Противник розпочав обстрілювати наші позиції поблизу Попасної та у Троїцькому починаючи з 14-ї години і продовжив обстріли з перервами до самого кінця доби. При цьому бандформування широко застосовували міномети, випустивши за добу понад 60 мін. Пік бойової активності ворога тривав з 17-ї до 19-ї години, коли і було випущено противником левову частку снарядів по наших опорних пунктах.

У Новоайдарському районі минулої доби було абсолютно спокійно.

У Станично-Луганському районі сили окупанта порушили режим тиші двічі. Трапилося це поблизу Станиці Луганської пізно ввечері. Тоді ворог використовував легке озброєння.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 13 обстрілів з боку противника, зокрема 6 – мінометних.

Донецький напрямок

Вчора було помітно спокійніше ніж добою раніше. Так, обстріли з боку противника тривали від півгодини до двох годин кожен. Усього  вчора бойовики обстріляли наші опорні пункти 8 разів – що у 2,5 рази менше ніж попередньої доби. Географія бойової активності ворога залишилася майже незмінною – виключенням став район світлодарської дуги, де вчора було абсолютно спокійно.

Найгарячішою ділянкою фронту вчора був південь горлівського периметру. Так, у Новгородському після опівночі обстріл провів снайпер противника. У Верхньоторецькому ворог активізувався вже під вечір і до опівночі випустив близько 30 мін, а також широко застосовував стрілецьку зброю.

У Авдіївці вчора відбулося 2 обстріли. Перший – короткотривалий мінометний відбувся ще до світанку. Другий – тривалістю більше двох годин із застосуванням гранатометів та кулеметів – вже після заходу сонця.

У Майорську та Пісках ворожі обстріли носили провокативний характер та сталися під вечір.

Маріупольський напрямок

Ситуація – практично без змін. Найгарячіше залишається на півдні напрямку, де обстріли з перервами тривали з 10-ї ранку і до опівночі. Тут ворог продовжує широко застосовувати стрілецьку зброю і також озброєння БМП. Також по одному мінометному обстрілу відбулося у Водяному та Широкиному.

У Мар’їнському районі ворог періодично порушував режим тиші з легкого озброєння, у тому числі зі снайперських гвинтівок.

Також один мінометний обстріл з боку окупанта відбувся поблизу Докучаєвська – ввечері бойовики випустили  5 мін у напрямку захисників Березового.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з мінометів.

Інформація розвідки штабу АТО

Українські війська залишаються напоготові і миттєво відповідають на найбільш зухвалі випадки збройної агресії окупантів. Упродовж минулих двох діб вогнем сил АТО у відповідь було знищено 3 учасників бандформувань, ще сімох бойовиків було поранено.

За минулу добу внаслідок бойових один український військовослужбовець загинув, ще 6 воїнів отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого  військового.

Правоохоронці знешкоджують та вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

Співробітники СБУ знешкодили міну російського виробництва у прифронтовому с. Лопаскине біля Щастя на Луганщині. Це – протипіхотна осколкова міна ПОМ-2 «Отьок». Цей засіб ураження не перебуває на озброєння ЗСУ, і, відповідно, нами не використовується.

У с. Баранівка Покровського району Донецької області правоохоронці вилучили зі схрону дві протипіхотні міни МОН-50 та 200-г тротилову шашку

За оперативними даними, ці засоби ураження бойовики планували використати під час диверсій проти сил АТО.

У Лисичанську поліція вилучила зброю у мешканця Волинської області

У 20-річного військовослужбовця з Нововолинська вилучили три гранати РГД-5, одну – Ф-1 та запали до них, які він закріпив клейкою стрічкою у себе на тілі. За словами правопорушника, він віз гранати додому з метою продажу.

Триває бойове злагодження українських військових

На Чорноморському полігоні Військової академії (м. Одеса) тривають навчання курсантів факультету підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення. Всі вправи виконуються в умовах, максимально наближених до бойових. Найскладніше випробування – висування розвідувальних груп з глибини 80 км у штатній екіпіровці та зі зброєю по пересіченій місцевості.

Окрім виконання різноманітних бойових завдань, учасники навчань навчалися обладнувати базовий табір на непідготовленій території.

Також у Запорізькій області тривають тижневі навчання мінометників та артилеристів Нацгвардії.

У Західному оперативно-територіальному об’єднанні днями закінчились навчальні збори з гранатометниками. Особовий склад удосконалив практичні навички зі злагодженості розрахунків та ведення вогню. З розрахунками ПТРК проводились заняття в польових умовах та на тренажері.

В Олександрії на базі Гвардійської авіаційної частини відбулися навчально-тренувальні збори з десантування з військовослужбовцями. До стрибків було залучено представників Головного управління Національної гвардії України, а також Східного, Південного, Західного, Північного та Центрального територіальних управлінь. Десантування виконувалося з вертольоту Мі-8.

Через КПВВ «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідували 24 вантажних автомобілі від міжнародних благодійних організацій. Транспортні засоби перевозили для жителів Донецької області понад 400 тонн продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів, а також будівельних матеріалів.

Сьогодні російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (шістдесят четвертого), так званого, «гуманітарного конвою»

Рано вранці через російські пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони т.з. «гумконвою» у складі 41 автомобіля. У вантажівках нібито перевозили дитячі продукти харчування, а в одному –  медикаменти. Кількість автомобілів, які перетнули кордон України, не відповідала заявленій в попередній ноті РФ. А автомобіль з медикаментами був заповнений лише на 10 %.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до За минулу добу у зоні АТО загинув один український військовослужбовець

Коментарі заборонені.