У зоні АТО виявили реактивний піхотний вогнемет «Шмель» російського виробництва

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Вогнемет «Шмель» / Ілюстрація

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО. Зокрема, представники СБУ виявили на передовій реактивний піхотний вогнемет «Шмель» російського виробництва.

Луганський напрямок

Вчора було відносно спокійно. Бойовики одного разу порушили режим припинення вогню, обстрілявши Кримське з кулеметів.

Донецький напрямок

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, окупанти минулої доби важке озброєння не застосовували. По одній збройній провокації відбулось в Луганському, Верхньоторецькому та Авдіївці, ще дві – в Кам’янці. Під час цих обстрілів ворог відкривав вогонь з стрілецької зброї та гранатометів.

Маріупольський напрямок

Одразу після опівночі бойовики відкрили турбуючий мінометний вогонь по Красногорівці. Інші епізоди порушення режиму тиші з боку ворога традиційно припали на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. На згаданих рубежах дві збройні провокації відбулись вночі, всі інші – після обіду. У Водяному та Широкиному окупанти вели вогонь з озброєння БМП.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 12 обстрілів з боку бойовиків.

Вчора внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, один – отримав поранення.

Співробітники СБУ виявили на передовій реактивний піхотний вогнемет «Шмель» російського виробництва

Зброя знаходилася у боєздатному, готовому до використання стані.

Також у «сірій зоні» східніше Мар’їнки співробітники спецслужби виявили гранату РГН із запалом, що була встановлена на розтяжці поблизу позицій українських військових. Боєприпас виготовлено в Росії у 1993 році.

На Миколаївщині тривають навчання ВМС ЗСУ

Окрім підрозділів морської піхоти, залучаються берегова артилерія та авіація. Сценарій навчань наближений до умов реальної обстановки: мова йде про неоголошену війну. Саме тому батальйон бере участь у рейдах, форсує водні перешкоди, блокує та знищує НЗФ. Значна частина завдань виконуються вночі.

В Харкові тривають навчальні збори гранатометників НГУ

Заняттями керують інструктори, які пройшли курс відповідної підготовки в Навчальному центрі Національної гвардії України. Протягом зборів учасники вчитимуться обладнувати та маскувати вогневі позиції, вести спостереження та розвідувати цілі, готувати вихідні дані для стрільби. Згодом відбудуться стрільби.

Через КПВВ «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідували 18 вантажних автомобілів, що перевозили для жителів Донецької області продуктові набори, товари медичного призначення та будівельні матеріали загальною масою 333 тонни від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар