Бойовики обстріляли житлові будинки у Авдіївці

На Донецькому напрямку у зоні АТО основні бойові дії розгорнулися у Авдіївці та на її флангах. Бойовики обстрілювали Авдіївку у другій половині дня, використовуючи і легке озброєння, і міномети. Зафіксований один випадок обстрілу у бік українських рубежів з 152-мм гармати. Внаслідок обстрілу пошкоджено 8 будинків.

Про це йдеться на сайті Українського кризового медіа центру.

«Агресивні дії противника спричинили нові руйнування житлової забудови місцевого населення. Прямими влученнями мін було пошкоджено 8 будинків, один з яких був повністю зруйнований», – повідомив під час прес-брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Поблизу Авдіївки – на позиції «Шахта Бутівка» і у Кам’янці – ситуація спокійніша. Увечері відбулося по одному обстрілу, тривалістю до години кожний із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Ще одна півгодинна збройна провокація з боку бойовиків відбулася в Опитному. За добу на Донецькому напрямку сталося 4 обстріли з боку бойовиків.

На Луганському напрямку активними бойовики залишаються у Попаснянському районі – у Новоолександрівці та Катеринівці. Вчора поблизу цих сіл у напрямку українських позицій бандформування відкривали вогонь 4 рази.

«З них один раз застосовували міномети у Катеринівці, решту разів – легке озброєння. Обстріли були нетривалими», – зазначив речник МОУ з питань АТО.

На Маріупольському напрямку – найбільша кількість випадків порушення перемир’я бойовиками. Близько опівдня режим тиші вони порушили у Мар’їнському районі, де ще по одній збройній провокації відбулося надвечір та близько 22-ї години.

«У Волноваському районі ворог провів один мінометний обстріл близько 15-ї години, випустивши у бік наших позицій 4 міни», – повідомив полковник Мотузяник.

Вздовж лінії фронту від Чермалика до Широкиного бойовики обстрілювали сили АТО зрання і до пізнього вечора. У Чермалику та Павлополі незаконні збройні формування провели по одному мінометному обстрілу, а в Талаківці та Водяному застосовували снайперську зброю. На решті позицій цієї ділянки фронту бойовики активно застосовували легке озброєння включно із бронетехнікою. Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 24 обстріли, 3 з яких – мінометні.

За добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 1 отримав поранення під час мінометного обстрілу українських позицій у Чермалику.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар