Великдень пройшов без втрат для українських військових

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає. На Донецькому напрямку основні бойові дії розгорнулися у районі Авдіївки між 20 та 24 годиною. Також незаконні збройні формування порушували режим тиші на Світлодарській дузі, Кам’янці та Донецькому аеропорту. Під Горлівкою вчора було тихо.

Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

На Маріупольському напрямку вчора бойовики здійснили 17 обстрілів. У Мар’їнці вони влаштували три мінометні обстріли.

«Ці інциденти сталися у темну пору доби. Втім, як і раніше, левова частка обстрілів припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Бойовики відкривали вогонь і вдень, і вночі. Окрім легкого озброєння, окупанти застосовували бронетехніку», – розповів речник Міноборони.

На Луганському напрямку вчора сталося два обстріли з боку бойовиків – у Лобачевому та Новоолександрівці. Важке озброєння незаконні збройні формування не застосовували.

У Бахмуті правоохоронці затримали бойовика на прізвисько «Циган». У 2014 році він охороняв штаб бойовиків – захоплену будівлю місцевої прокуратури.

«Бойовик на власні очі бачив, як до штабу привозили чуже викрадене майно, а його власників катували у підвалах. Не погодившись з такими методами роботи, «Циган» став вартувати на ворожому блокпосту поблизу Ямпіля. Врешті-решт, через місяць він виїхав до Росії. Згодом чоловік повернувся до Бахмута, де й був затриманий», – розповів полковник Мотузяник.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар