ЗСУ понесли втрати під час обстрілів українських позицій у районі Авдіївки

У зоні АТО за минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 2 – зазнали поранень.

Про це повідомляють в Українському кризовому медіа-центрі

«Усі втрати ЗСУ понесли під час обстрілів українських позицій у районі Авдіївки», – розповів під час прес-брифінгу полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО.

На Луганському напрямку основна бойова активність бойовиків спостерігалася у Попаснянському районі, де вони 7 разів відкривали вогонь у напрямку українських позицій. Один раз, використовуючи стрілецьку зброю, обстріляли сили АТО до світанку.

«Решта обстрілів прийшлися на другу половину доби. Після 22-ї години бойовики випустили 3 міни по українських позиціях у Новоолександрівці. У Троїцькому відбувся один снайперський обстріл з боку незаконних збройних формувань вже після заходу сонця. У Кримському відразу після опівночі бойовики провели півгодинний обстріл сил АТО з озброєння на БМП», – зазначив полковник Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку бойовики були активними у всіх ключових районах протистояння: на Світлодарській дузі, Зайцевому, поблизу Донецького аеропорту та у Авдіївці з її околицями, де вони обстрілювали українські рубежі оборони практично цілодобово. Випустили понад 20 мін по позиції «Шахта Бутівка».

«Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 18 обстрілів з боку бойовиків, з яких три мінометні зафіксовані у районі Авдіївки», – підсумував речник МОУ з питань АТО.

На Маріупольському напрямку левова частка випадків порушення перемир’я з боку бойовиків припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Тут вони продовжують активно застосовувати бронетехніку, відкривають вогонь з кулеметів та гранатометів впродовж усієї доби, періодично застосовуючи міномети.

«У Гнутовому та Водяному вчора бойовики випустили близько 30 мін. У Мар’їнці вдень відкривали вогонь з легкого озброєння, а ввечері провели 2 короткотривалих мінометних обстріли. Поблизу Докучаєвська було спокійно впродовж усієї доби», – розповів полковник Мотузяник.

Усього вчора на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 35 обстрілів, 5 – мінометних.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар