Найбільший дохід серед чиновників Олександрії отримує мер

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У 2013 році Олександрійський міський голова Степан Цапюк отримав доходів на 10 тисяч менше, ніж у попередньому. Як свідчить опубліковані ним данні з декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання майнового характеру, минулого року його прибутки склали 165 821 грн., у тому числі зарплата – 165 821 грн.. Тобто отримує Цапюк в середньому 13 818 грн. в місяць. На банківських рахунках він накопичив 44 535 грн.

Доходи дружини мера склали 18 тисяч гривень за рік. З’явився у пані Цапюк і власний будинок площею 230 кв. метрів, який переписав на неї чоловік. А на себе міський голова оформив хоч набагато скромніше, але нове помешкання – 45,4 кв. метра.

Найбагатшим чиновником олександрійської влади виявився начальник відділу оборонної і мобілізаційної роботи Євген Звєрєвщиков, який отримав у минулому році дохід у розмірі 217,2 тис. гривень. Більшу частину цього доходу він отримав від продажу нерухомого майна – більше 134 тис. грн. В середньому заступники міського голови отримують річний дохід у межах 150-120 тис. грн.

Найменше доходів отримала серед міських чиновників, які повинні оприлюднювати данні з своїх декларацій, отримала начальник управління освіти Любов Димкова, що має дохід лише 48,4 тис. грн.

В опублікованих деклараціях є і курйозна інформація. Наприклад, сума «інших видів доходу» у начальника управління приватизації, оренди майна та землі міської ради Олександра Купченка – 24 гривні.

Довідка. Деякі категорії чиновників зобов’язані публікувати основні данні з декларацій майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік. Це є однією з вимог антикорупційного законодавства України. Вперше олександрійські чиновники опублікували таку інформацію у 2012 році.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар