Голова ОДА доручив керівникам структурних підрозділів взяти шефство над родинами кримських біженців (фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Структурні підрозділи ОДА візьмуть під шефство по одній сім’ї кримських переселенців, які вирішили оселитися в Кіровограді.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, про це сьогодні під час зустрічі з громадянами, які переїхали з АРК, заявив голова ОДА Олександр Петік.

«Щоб сьогодні і зараз у вас з’явилися провідники у місцевому житті, кожне відомство візьме шефство над окремою сім’єю», – зазначив він.

Як розповіли самі кримчани під час спілкування з чиновниками, кіровоградці зустріли їхні сім’ї тепло і привітно, особливу опіку відчули їхні діти в садках і школах, проте чимало проблем залишаються відкритими, зокрема виплата допомоги по догляду за дитиною, пошуки житла і роботи, погашення кредитів, взятих для купівлі житла. Усі переселенці сподіваються, що скоро на законодавчому рівні буде визначено їхній статус, а відтак вони зможуть претендувати на соціальні пільги.

За даними департаменту соціального захисту населення, станом на 9 квітня 2014 року на територію Кіровоградщини прибуло 135 біженців з Криму, у тому числі 82 сім’ї.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар