Експлуатація сміттєзвалища Світловодська здійснюється незаконно

За фактом самовільного використання земельної ділянки під сміттєзвалище Світловодською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

В ході перевірки діяльності підприємства, що експлуатує Світловодське міське звалище побутових відходів, прокуратура виявила ознаки кримінального правопорушення. Зокрема встановлено, що незважаючи на дострокове розірвання улітку минулого року договору оренди земельної ділянки для видалення відходів з вказаним підприємством, останнє не припинило її використання під сміттєзвалище. Більш того, експлуатація сміттєзвалища здійснюється підприємством з численними порушеннями вимог природоохоронного, санітарного та земельного законодавства.

Наразі, відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 197 (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному власнику) Кримінального кодексу України внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляла раніше Перша електронна, мешканці села Палівці Світловодського району погрожували заблокувати світловодське сміттєзвалище.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар