Молоді українські льотчики освоюють бойові літаки

Фото uacrisis.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Минулої доби на противник порушив режим припинення вогню тричі: після 2-ї ночі випустив 3 міни у напрямку наших позицій в селі Сизе Станично-Луганського району, серед дня відкрив вогонь зі стрілецької зброї по околицях самої Станиці Луганської і із заходом сонця порушили режим тиші у Новоолександрівці Попаснянського району, провівши короткотривалий гранатометний обстріл тамтешніх українських позицій.

Донецький напрямок

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, географія ворожих обстрілів звузилася. Так, неспокійно було у трьох точках: у Зайцевому, Авдіївці та Пісках, де бойовики активно застосовували легке озброєння, у тому числі і снайперські гвинтівки у районі Донецького аеропорту. Як і раніше, ворожі обстріли залишаються достатньо тривалими. Зокрема, у Авдіївці бойові дії з перервами тривали понад 8 годин. При цьому бандформування відкривали також вогонь з мінометів. Таким чином противник не дотримується взятих на себе зобов’язань, порушуючи режим тиші.

Водночас від злочинних дій окупанта продовжують страждати мешканці прифронтових територій. Так, вчора 62-річний житель Авдіївки отримав поранення правого плеча під час ворожого обстрілу. Чоловіка було госпіталізовано.

Усього минулої доби на Донецькому напрямку зафіксовано 7 обстрілів з боку противника.

Маріупольський напрямок

Зберігається ситуація, аналогічна попереднім двом добам. У Красногорівці противник знову обстріляв наші позиції з мінометів. У районі Докучаєвська стріляли ворожі снайпери. На півдні області ворожі збройні провокації тривали у цілодобовому режимі. Загалом вчора на Маріупольському напрямку відбулось 19 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув. Двоє військових отримали поранення у Авдіївці. Окрім цього, ще двоє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення через спрацювання невідомого вибухового пристрою.

Вчора у районі проведення АТО правоохоронці виявили велику кількість незаконних боєприпасів

Зокрема у Селидові затримали чоловіка, який незаконно зберігав 5 гранат та понад 100 набоїв до автомату Калашникова. Зі слів правопорушника, виявлені боєприпаси він знайшов два роки тому на околиці міста та залишив собі.

На автовокзалі Курахового працівники поліції вилучили у чоловіка п’ять детонаторів, які він ховав в кишені. Чоловік пояснив, що вибухонебезпечні предмети знайшов і планував глушити ними рибу на ставку.

У лісосмузі поблизу Слов’янська неподалік від траси Київ-Харків-Довжанський правоохоронці виявили пакет з боєприпасами, в якому знаходились граната РГД-5 та 90 набоїв калібру 5,45 мм.

Гранату Ф-1 та більше 80 патронів калібром 5,45 мм знайшли правоохоронці на території однієї зі шкіл Маріуполя під час огляду території навчального закладу разом з адміністрацією. Наразі боєприпаси вилучені, загрози здоров’ю дітей немає.

Ще один колишній бойовик скористався Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» і повернувся до мирного життя

На початку літа 2014 року бойовики змусили мешканця Лисичанська вступити до лав НЗФ і патрулювати місто. Чоловік на власні очі побачив безлад і беззаконня, які чинили бойовики у його рідному місті, тому розірвав усі зв’язки з окупантами. Це стало поштовхом до його виходу із незаконного збройного формування. Пізніше, дізнавшись про Програму СБУ «На тебе чекають вдома» в Інтернеті, чоловік зателефонував на «гарячу лінію». У зв’язку з тим, що він добровільно повідомив правоохоронні органи про всі обставини своєї діяльності на користь НЗФ, суд звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальності. У своєму зверненні чоловік закликав бойовиків скласти зброю та повертатися до мирного життя.

У Миргородській бригаді тактичної авіації молоді льотчики освоюють бойові літаки

Вони засвоюють елементи, знання яких необхідні для самостійних польотів. Це – зліт, посадка, польоти у хмарах та за дублюючими приладами, а також елементи вищого пілотажу. Щотижня, вдень і вночі, відбувається кілька льотних змін, зокрема в складних метеорологічних умовах.

У Харкові триває навчальний збір снайперів НГУ

Інструктори з загону розвідки спеціального призначення проводять з бійцями заняття з топографії, інженерної та вогневої підготовки.

Через КПВВ «Новотроїцьке» до окупованого Донецька прослідували 12 автомобілів з гуманітарним вантажем від Міжнародного комітету Червоного Хреста, що перевозили продукти харчування, будівельні матеріали  та гігієнічні набори загальною масою понад 23 тони.

Водночас учора в рамках технічної допомоги від УВКБ ООН прикордонники Краматорського загону отримали 4 нові робочі модулі для здійснення паспортного контролю в КПВВ «Мар`їнка». Ці модулі будуть розміщені на пішохідних напрямках.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар