Європарламент схвалив безвіз для України

Ілюстрація "РБК-Україна"

Європейський парламент (ЄП) сьогодні, 6 квітня, проголосував за надання безвізового режиму для громадян України.

Про це у Twitter повідомив кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк, пише “РБК-Україна”.

“Європейський парламент проголосував за візову лібералізацію для України. 521 голос за, 75 – проти, 36 – утрималися. 26 квітня відбудеться голосування послів ЄС”, – повідомив Йозвяк.

Президент України Петро Порошенко, що наразі бере участь у Форумі з безпеки в Києві, привітав українців з позитивним голосуванням Європарламенту за безвізовий режим.

“Вітаю український народ з підтримкою Європарламентом безвізу для українців!” – заявив глава держави.

Також свої вітання з нагоди підтримки безвізу для українців опублікував в Twitter прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Дебати з безвизу для України

Напередодні в ході дебатів, які відбулися в ЄП, більшість депутатів також виступили за введення безвізового режиму між Україною та Європейським союзом. Зокрема, депутат від Німеччини, член Комітету у закордонних справах Міхаель Галлер заявив, що Україна втілила не тільки технічні, але і політичні зміни. За його словами реформи втілюються повільно через бойових дій на сході країни.

Безвізовий режим набуде чинності не раніше червня

Після голосування в Європейському парламенті безвізовий режим для України має схвалити Рада ЄС. Орієнтовно голосування пройде 26 квітня. Підписання угоди може відбутися в середині травня. Остаточне набуття чинності безвізового режиму з ЄС прогнозують на початок червня.

Затримки зі скасуванням віз для українців

Раніше “Польське радіо” повідомляло, що затримка введення безвізового режиму між Україною та ЄС пов’язана з президентськими виборами у Франції, які заплановані на кінець квітня – початок травня 2017 року. “Європейські дипломати визнають також, що країни ЄС не хочуть поспішати в цій справі через президентських виборів у Франції, намічених на рубежі квітня-травня. Імміграція та захист кордонів є одними з головних тем виборчої кампанії. Скасування віз ЄС для громадян більше 40-мільйонної країни може бути використана радикалами і євроскептиками – побоюються дипломати ЄС”, – повідомило видання з посиланням на західних дипломатів.

Зазначимо, що однією з умов надання безвізу для України було затвердження механізму припинення безвізового режиму. Згідно з затвердженим в лютому механізму, безвізовий режим може бути припинений у разі істотного збільшення числа громадян країни, яким відмовлено у в’їзді, істотного збільшення необґрунтованих клопотань про надання притулку і відсутність співпраці з повернення мігрантів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Європарламент схвалив безвіз для України

  1. Ура! Попри все незадоволення деяких категорый населення, я вважаю, що це чудова новина і велике досягнення! Я вже почала підбирати собі тур на Тенеріфе – http://www.coraltravel.ua/main/spain/tenerife.aspx тут зараз на них якраз невисокі ціни, як в Туреччину чи Єгипет. Просто я завжди мріяла там побувати, але постійно відштовхувала тяганина з оформленням віз та супутніх документів, тому їздила в ті країни, з якими у нас спрощений режим перетину кордону. А тепер відкрита вся Європа)
    Звичайно, не можна заперечувати той факт, що не кожен українець може собі дозволити щороку виїжджати у відпустку за кордон. Але! Це не завжди повинен бути тиждень відпочинку на дорогому курорті. Це можуть бути вихідні у Празі, Будапешті чи будь-якій іншій європейській столиці. І вже великий плюс, що не треба стояти в чергах у візових центрах, посольствах чи ще десь, ще й платити гроші за візу – вже тільки це багатьох стримувало від поїздок.
    До того ж, я не полишаю надії, що з появою лоукост авіакомпаній подорожі до країн Західної та Північної Європи стануть більш доступними, бо зараз дуже велику частину “з’їдає” саме переліт.

Коментарі заборонені.