У 2013 р. Група Креатив переробила близько 1,051 млн. тонн насіння соняшнику

Група Креатив, провідна українська агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, на 45% збільшила обсяги переробки насіння соняшнику у 2013 р. – до 1,051 млн. т, а також більше ніж удвічі наростила обсяги переробки соєвих бобів – до 171 тис. т відповідно.

Про це говориться у прес-релізі, текст якого є в розпорядженні Першої електронної.

У 2013 р. Група Креатив активно розвивала свої ключові бізнес-напрями, зменшувала боргове навантаження та розширювала експортні ринки – відповідно до визначеної стратегії на найближчі 3 роки.

«Група Креатив у 2013 р. посилила свої позиції у стратегічних для компанії напрямах – переробки соняшника та сої, які загалом згенерували близько 86% виручки, – зазначив Максим Березкін, голова Наглядової ради Групи Креатив. – Крім того, розвиваючи зовнішні ринки для постачання своєї продукції, Група збільшила обсяги експортних операцій: сьогодні це дозволяє Групі стабільно отримувати прибуток, диверсифікуючи валютні ризики».

Виробництво соняшникової олії та шроту

У 2013 р. підприємства Групи переробили близько 1,051 млн. т насіння соняшнику – це на 45% більше, ніж у 2012 р. (725 тис. т відповідно). При цьому компанія виробила близько 467 тис. т соняшникової олії (319 тис. т у попередньому році) та 405 тис. т соняшникового шроту (288 тис. т у попередньому році).

«Наші переробні підприємства сьогодні практично повністю завантажені, а новий олійноекстракційний завод, виведений на повну потужність минулого року, є найбільшим в Україні підприємством з переробки соняшнику. Ми впевнено демонструємо один із найвищих показників завантаженості виробничих потужностей в галузі, – повідомив Юрій Давидов, голова правління Групи Креатив. – Завдяки ефективному виробництву, налагодженій логістиці та достатньому фінансуванню ми стабільно утримуємо лідерські позиції на ринку соняшникової олії, маючи сьогодні частку у 10%».

«Напрям із виробництва соняшникової олії та шроту залишається ключовим для Групи Креатив і генерує близько 78% її виручки за результатами в 2013 р., – зазначила Вікторія Березкіна, фінансовий директор Групи Креатив. – Відповідно до погодженої фінансової стратегії Групи, яка передбачає помірний рівень капітальних витрат, у 2013 р. Група зменшила своє боргове навантаження».

Виробництво жирів та маргаринів

Ринок жирів і маргаринів залишається стабільним в Україні, і компанія досягла лідерської позиції на ньому, маючи частку ринку близько 30%. У 2013 р. Група Креатив виробила 93 тис. тонн жирів і маргаринів, при цьому скоротивши обсяги виробництва на 30 тис. тонн у порівнянні з 2012 р., що обумовлене оптимізацією продуктового портфелю компанії.

Виробництво соєвого шроту та олії

Група Креатив більше ніж удвічі наростила обсяги переробки соєвих бобів у 2013 р. – до 171 тис. тонн відповідно (80 тис. тонн у 2012 р.). Також Група у 2013 р. ввела в експлуатацію другу виробничу лінію на соєвому заводі, збільшивши власні потужності з переробки соєвих бобів до 270 тис. т. Загалом у 2013 р. Група виробила 120 тис. т соєвого шроту (56 тис. т у попередньому році) та 34 тис. т соєвої олії (15 тис. т у попередньому році). У 2014 р. Група сфокусується на повному завантаженні збільшених потужностей з переробки соєвих бобів.

У 2013 р. Група Креатив продовжила реалізацію інфраструктурних проектів, ввівши в експлуатацію 3 елеваторні комплекси, що сьогодні дозволяє Групі загалом зберігати до 423 тис. т сільськогосподарських культур. У 2014 р. Група планує ввести в експлуатацію 2 нові елеваторні комплекси загальною потужністю близько 126 тис. т.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар