Працівники Бобринецької спецшколи: директор змушувала нас повертати нараховані премії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На адресу проекту Першої електронної газети «Стоп хабар» надійшов лист від педколективу Бобринецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів, у якому вчителі повідомляють нові факти неправомірної, на їхню думку, фінансової діяльності Олени Павленко, яка протягом трьох років очолювала заклад.

«Ми, працівники школи-інтернату протягом 2012-2013 років отримували премії, які частково готівкою повертали в бухгалтерію школи-інтернату. Про необхідність повернення коштів нас до відома доводила директор школи-інтернату Павленко О.А., коли вони були вже нараховані.» – пишуть вчителі.

Як пояснив Першій електронній практикуючий юрист, директор школи не мала права самовільно призначати доплати і змушувати працівників повертати кошти готівкою. Про йдеться в частині 4 статті 97 КЗПП:

«Власник або уповноважений ним орган чи фізична особа не має права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами, колективними договорами».

Педагоги попросили Першу електронну вжити заходів, аби вище керівництво (зокрема директор департаменту освіти і науки КОДА Ельза Лещенко) також звернуло увагу на «особливості» фінансової діяльності Олени Павленко на посаді директора закладу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар