“Великоднє перемир’я” у зоні АТО розпочалося з 37 ворожих обстрілів на всіх напрямках

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вчора був перший день нового перемир’я, запровадженого відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи у Мінську, пов’язаного з наближенням Великодніх свят. Проте окупанти майже одразу ж порушили ці домовленості. Незважаючи на певну деескалацію, ворог здійснив 37 обстрілів на всіх напрямках, зокрема 5 – мінометних. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Противник порушив режим двічі – біля залізничної станції Донець в Станиці Луганській та в Троїцькому біля Попасної.

Донецький напрямок

Основні бойові дії, як і раніше, ведуться на світлодарській дузі та під Авдіївкою. Зокрема, саме в Луганському бойовики застосовували міномети і бронетехніку. Водночас в Авдіївці сталося більше половини всіх ворожих обстрілів на Донецькому напрямку. Також противник порушив режим тиші у Майорську, Верхньоторецькому та Кам’янці. В Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 13 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Незважаючи на значну деескалацію обстановки, основні райони бойових дій залишаються незмінними. Близько 2/3 ворожих обстрілів припадає на ділянку фронту Павлопіль-Широкине. Проте слід відзначити, що вперше за багато місяців на цих рубежах окупанти не застосовували важке озброєння.

По одному мінометному обстрілу з боку противника сталося у Красногорівці та Березовому. Вони були достатньо нетривалими.

Донецька поліція продовжує підбивати підсумки ворожого обстрілу Красногорівки, що відбувся днями

Правоохоронці задокументували пошкодження 7 приватних будинків.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 22 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців дістали поранення. Зокрема, троє з них постраждали внаслідок підриву на вибухових пристроях, а ще один – через ворожий обстріл.

Днями мешканець Мар’їнки підірвався на розтяжці

Чоловік вийшов за межі власної присадибної ділянки та натрапив на вибуховий пристрій. Потерпілий госпіталізований до Курахівської лікарні.

На Сумщині оперативники СБУ спільно з прикордонниками затримали учасника бандформування «Кальміус» так званої «ДНР» 

Мешканець Одеси з 2014 року є кулеметником у згаданому бандформуванні. Чоловік вирішив вирушити на «відпочинок» до рідного міста через територію Росії, але був затриманий правоохоронцями.

Співробітники СБУ задокументували чергові факти використання бойовиками зброї російського виробництва

Під час розмінування позицій одного з підрозділів Збройних Сил України на Донеччині правоохоронці знешкодили протипіхотну міну ПМН-2. Боєприпаси такого типу заборонено використовувати, накопичувати та зберігати відповідно до Оттавської конвенції, яку Україна підписала та ратифікувала. Варто зазначити, що у 2012 році всі міни ПМН-2 на території України були знищені.

В той же час, Російська Федерація не є стороною згаданого міжнародного договору.

У Кураховому правоохоронці вилучили у чоловіка 3 гранати Ф-1

30-річний житель Харківської області ховав їх у кишені куртки та намагався сісти з цим небезпечним вантажем на автобус.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар