За минулу добу 2 українських військовослужбовців загинули, 5 – отримали поранення

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Загалом ситуація залишається незмінною. В Попаснянському районі тривають потужні обстріли з важкого озброєння з боку противника. Вчора окупанти застосовували 120-мм міномети та 152-мм гармати, випустивши при цьому понад 40 мін і снарядів. Під ворожий вогонь потрапили не менше 4 наших опорних пунктів.

Також противник тричі порушив режим тиші у Станично-Луганському та Новоайдарському районах. Всі ці обстріли сталися пізно ввечері. Один з них був мінометним. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 9 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Основні бойові дії вчора велися на світлодарській дузі та в Новолуганському, а також під Авдіївкою. Ворог близько 15 разів застосовував міномети та двічі – танки. кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння – понад 170. Окупанти стріляли, і вдень, і вночі, проте активність ворога різко зросла ввчері, під час заходу сонця.

Окрім вищезазначених районів, вчора дуже неспокійно вчора було в Новгородському та Пісках.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 30 ворожих обстрілів, зокрема 16 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора обстановка дещо покращилася. Кількість ворожих обстрілів знизилася більше, ніж вдвічі. Проте ворог організував 5 потужних мінометних обстрілів – 2 в Мар’їнці та по 1 в Красногорівці, Павлополі та Гнутовому. При цьому було випущено близько 70 мін. Також у Гнутовому та Широкиному стріляли ворожі снайпери. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 19 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 5 – дістали поранення і травми.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Ще один колишній бойовик скористався Програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Мешканець Слов’янська Донецької області розповів, що на початку травня 2014 року окупанти змусили його вартувати на своєму блокпосту. Після звільнення Слов’янська від бандформувань чоловік разом з родиною виїхав спочатку до Харкова, а потім до Маріуполя, де переховувався від правоохоронних органів. Про Програму СБУ він дізнався від свого товариша, який встиг скористатися нею раніше. Після цього він вийшов на зв’язок з правоохоронцями.

На Херсонщині мінометники провели тактичні навчання з бойовою стрільбою

Військовослужбовці виконали комплекс нормативів з бойової підготовки, здійснили ураження нерухомих цілей мінометним вогнем із закритих вогневих позицій. Також учасники навчань використовували БПЛА з метою виявлення та пристрілювання цілей.

Офіцери груп цивільно-військового співробітництва ЗСУ передали дитячим садкам Авдіївки речі першої необхідності та іграшки

Допомогу збирали з усіх регіонів України. Головними благодійниками виступили самі діти, що поділилися іграшками зі своїми однолітками з Авдіївки. А вже потім українські офіцери передали зібране авдіївській малечі.

Нагадаємо, попри постійні обстріли з боку російсько-окупаційних військ, сьогодні у прифронтовому місті працює чотири дитсадки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар