Будівництво кіровоградського сміттєпереробного заводу нібито зрушується з місця

Національний проект «Чисте місто» оголосив про початок залучення інвесторів для будівництва в Україні перших 10-ти екологічних комплексів із переробки твердих побутових відходів (ТПВ).

Про це повідомив Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів сьогодні, 19 вересня.

«В Україні відсутня індустрія переробки сміття. Нацпроект «Чисте місто» дозволяє не тільки покращити екологічну ситуацію в країні, а й створити нову сферу промисловості. Тому сьогодні ми розпочинаємо процес відбору інвесторів для будівництва в Україні перших 10-ти екологічнихсміттєпереробних комплексів», – повідомив В. Каськів. –

Розрахунковий обсяг інвестицій в одне пілотне місто для створення такого комплексу становить від 20 до 50 млн. євро, загальний обсяг по всіх містах-учасниках проекту – близько 320 млн. євро, додав голова Держінвестпроекту.

За його словами, реалізація нацпроекту та введення в експлуатацію сміттєпереробнихкомплексів дозволить забезпечити 55 тис. додаткових робочих місць.

Під час заходу Владислав Каськів повідомив, що в Україні щорічно утворюється 14 млн. тонн відходів – це приблизно 350 кг сміття на одного мешканця країни. Причому, переробляється лише 5% відходів, а 95% вивозиться на полігон. На сьогодні полігони для сміття займають 4% площі держави.

Проект передбачає впровадження інноваційних технологій поводження з відходами у 10-ти пілотних містах: Києві, Харкові, Полтаві, Сумах, Дніпропетровську, Кіровограді, Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Чернівцях.

Довідка. Національний проект «Чисте місто» реалізує Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами. Він передбачає створення в Україні нових сучасних високотехнологічних комплексів із переробки твердих побутових відходів (ТПВ) у 10 пілотних українських містах.

Головна мета проекту – перехід на європейську систему перероблення ТПВ, системне вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища, зміна законодавчого регулювання поводження з ТПВ та вирішення критичної проблеми забруднення довкілля.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар