Ворожі снаряди в черговий раз пошкодили житловий будинок у Авдіївці

Фото uacrisis.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Станично-Луганський район

Противник порушив режим тиші у самому райцентрі та с. Валуйське, застосувавши при цьому лише стрілецьку зброю. Це сталося ввечері, між 20 та 23 годиною.

Новоайдарський район

Ворог здійснив 4 обстріли у Кримському та Новотошківському. Важке озброєння при цьому не використовувалося.

Попаснянський район

Одразу у трьох місцях окупанти застосували міномети. При цьому було випущено понад 25 мін. Всі ці обстріли сталися у другій половині дня. Також на вищезгаданих та деяких інших рубежах противник стріляв з легкого озброєння.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга

На цих рубежах сталося 8 ворожих обстрілів. Один із них був мінометним. Здебільшого бойовики стріляли у першій половині дня.

Горлівський периметр

Головною гарячою точкою вчора було Зайцеве.

Ще вночі, близько полудня, а також після заходу сонця противник організував там низку мінометних обстрілів. При цьому, як і під Попасною, було випущено понад 25 мін. Пізніше ситуація різко загострилася. Окупанти здійснили 3 потужних артилерійських обстріли. Перерви між ними склали лише 20 хвилин. Загалом стрільба велася близько 2,5 годин, було випущено 116 снарядів. У Майорську, Новгородському та Верхньоторецькому сталася низка мінометних та снайперських обстрілів з боку ворога.

Район Авдіївки

Безпосередньо біля промзони, а також на сусідніх позиціях (біля Кам’янки та «Шахта Бутовка») тривають активні бойові дії. Окупанти застосовують міномети і танки. Обстріли відбуваються і вдень, і вночі. Пік протистояння зафіксовано між 16 та 19 годиною, коли бойовики одночасно обстрілювали кілька наших оборонних рубежів.

Ворожі снаряди вчергове пошкодили житловий будинок в старій частині Авдіївки

Будинок пенсіонерів вже вчетверте обстрілюють бойовики. Цього разу внаслідок мінометного вогню було пошкоджено дах.  Постраждалих немає.

Район Донецького аеропорту

Бойовики обстрілювали практичну кожну нашу передову позицію, а також деякі тилові. Ворог активно застосовував міномети, випустивши близько 60 мін.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 42 ворожих обстріли, зокрема 25 – мінометних, артилерійських і танкових.

Маріупольський напрямок

Марїнський район

У Красногорівці окупанти порушили режим тиші три рази, і під час кожного інциденту застосовували важке озброєння. Найпотужнішим був третій обстріл: він стався між 22 годиною та північчю, тривав 1 годину. При цьому бойовики випустили 10 122-мм снарядів та 28 120-мм мін. Аналогічна обстановка у Мар’їнці, де окупанти використовували міномети, танк та іншу бронетехніку.

У Новотроїцькому вчора сталося 2 ворожих обстріли, важке озброєння не застосовувалося.

Вкрай неспокійно на півдні області. Головною «гарячою точкою» вчора було Широкине, де сталося 13 обстрілів з боку противника. Окупанти застосовували міномети, танки, переносні реактивні установки «Град-П». Також бойовики неодноразово обстрілювали Гнутове і Водяне, зокрема з мінометів.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 38 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців дістали поранення.

СБУ затримала у Слов’янську колишнього бойовика

Встановлено, що місцевий мешканець упродовж квітня-травня 2014 року перебував у складі НЗФ, чергував на блокпосту бойовиків. Після звільнення Слав’янська силами АТО чоловік залишився у місті та переховувався від правоохоронних органів.

Дзержинський міський суд Донецької області звільнив від кримінального покарання ще одного учасника Програми СБУ «На тебе чекають вдома»

Під час судового засідання учасник Програми розповів, що влітку 2014 року, будучи неповнолітнім, приєднався до одного з бандформувань. Після завершення «тренувань» юнак охороняв незаконно утримуваних громадян, що знаходилися в будівлі міської ради Торецька (колишній Дзержинськ). Проте зовсім скоро, побачивши на власні очі знущання і тортури над затриманими з боку окупантів, він залишив НЗФ.

Водночас терористів, які планували вибухи на Дніпропетровщині, Апеляційний суд Дніпропетровської області засудив до шести років ув’язнення

Нагадаємо, підсудних (трьох мешканців Новомосковська) співробітники СБУ затримали у грудні 2014 року на етапі підготовки підриву банкоматів біля новомосковської лікарні та військкомату. Діяльність терористів координував представник бандформування «ДНР».

Українські захисники вилучають боєприпаси

Днями військовослужбовці НГУ виявили розтяжку з двох гранат РГД-5, яка була встановлена на одному з блокпостів у Донецькій області. Небезпечну перешкоду оперативно знешкодили.

У Покровську Донецької області за минулу добу відбулося два інциденти, що пов’язані з незаконним зберіганням боєприпасів.

Працівники поліції міста затримали чоловіка, який носив з собою дві гранати РГД-5 з запалами. Під час подальшої перевірки було виявлено, що місцевий мешканець у минулому притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання наркотичних речовин.

Також, вчора в селі Іванівка Покровського району 27-річний місцевий мешканець загинув в результаті вибуху снаряда

Чоловік збирав металобрухт та знайшов нерозірвану реактивну протитанкову гранату, яку і спробував розібрати. Ми закликаємо вас не наближатися до боєприпасів та завжди повідомляти правоохоронців про небезпечні знахідки.

У випускників Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершуються підсумкові державні іспити

Більшість випробувань відбувається на Яворівському полігоні, де майбутні офіцери виконують стрільби з різноманітного озброєння. Уже завтра, 25 березня, лейтенантські погони одягнуть близько півтори сотні юнаків та дівчат-вихованців Академії.

Також майбутні офіцери флоту складають державні іспити в Інституті Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія»

На початку тижня курсанти уже успішно склали іспит з фізичної підготовки, а тепер на них чекає комплексний іспит зі спеціальних дисциплін.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар