Мешканці будинку по вул. Кропивницького просять про допомогу (фото, відео)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Жителі третього під’їзду будинку № 80 по вулиці Кропивницького у відчаї і просять допомоги у чиновників та народних депутатів.

Будинок, у якому вони живуть, перетворюється на аварійний. Винними у цьому, переконані мешканці, є керівники КРЕПу №12 та місцеві чиновники.

Мешканці поскаржилися Першій електронній на незадовільний стан прибудинкової території, деяких комунікацій всередині будинку та аварійний стан огороджувального карнизу будівлі, що несе загрозу життю і здоров’ю людей.

«Карниз будинку з силікатної цегли над шахтою ліфту уже давно в аварійному стані: цегла великими шматками періодично падає мало не на голови людям, – пояснює Анатолій Романчук, місцевий мешканець – Тут страшно ходити. Але КРЕП №12 для ліквідації небезпеки абсолютно нічого не робить – не проводилося жодних мулярських робіт. Кажуть, що не можуть туди залізти».

Підвал третього під’їзду періодично заливає нечистотами через незадовільний стан каналізації – старі іржаві труби постійно проривають, а встановлені місцями пластикові просто не витримують навантаження. До того ж, нові труби висять у підвалі, без жодної фіксації, тому й протікають.

Місцеві мешканці стверджують, що волога з підвалу руйнує будинок, в багатьох квартирах «сиріють стіни», а взимку декілька разів вимикали опалення квартир для екстреного ремонту тепломережі.

Звернення мешканців під’їзду щодо заміни труб у підвалі датоване жовтнем 2007 року у КРЕПі досі розглядають. «КРЕП №12 знає про наші проблеми, але нічого не робить. – запевняє Анатолій Миколайович – Лише написали на дверях під’їзду (!), щоб крім калу та мочі нічого не кидали в каналізацію. Ми фарбуємо ці двері, а вони по них пишуть!»

Не під запис мешканці будинку розповідають, що комісії, які зрідка до них приїжджають після чергової скарги, КРЕП дурить і відправляє до сусіднього, сухого підвалу, у той час як під третім під’їздом через вологість «прекрасно себе почувають» щурі, що вже змогли призвичаїтися до отрути та орди комарів.

Через своє розташування (чи не найнижча точка по Кропивницького), біля під’їзду постійно збирається дощова вода, що стікає сюди з усіх сусідніх вулиць. Люди змогли трохи побороти цю проблему, встановивши саморобну дренажну систему, але через те, що асфальт тут більше нагадує одну суцільну яму, вона застоюється і пройти нормально вулицею практично неможливо.

«Ми зверталися і на «Гарячу лінію» і у міську раду, але скрізь отримуємо відписки, – кажуть жителі злощасного під’їзду. – Ми самостійно вже зробили дах над входом до підвалу, ту ж саму дренажну систему, власними силами (КРЕП виділив аж тисячу гривень) відновили ліфт, який не працював майже два роки. Чергове наше звернення відправляємо одразу в облдержадміністрацію, міську раду та до народного депутата Станіслава Семеновича Березкіна. Сподіваємося, що ситуація зміниться».

Під зверненням підписали практично усі мешканці під’їзду №3.
Детальніше про ситуацію навколо будинку і про діяльність КРЕПу №12 читайте у наступному номері «Нової газети».


Поширити:

Залишити коментар:

коментар