Бойовики обстріляли цивільні будівлі в Авдіївці

Фото uacrisis.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Традиційно основні бойові дії вчора розгорнулися у Попаснянському районі. Противник обстріляв кілька наших опорних пунктів, активно застосовуючи при цьому міномети. По наших позиціях випущено понад 20 мін. Більша частина обстрілів сталася у другій половині дня. Також ворог порушив режим тиші в Станично-Луганському районі та в Лобачевому.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 обстрілів з боку противника, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

На світлодарській дузі та під Горлівкою противник застосовував лише стрілецьку зброю. Один із обстрілів був снайперським. Всього на цих рубежах сталося 5 ворожих обстрілів.

Під Авдіївкою, як і раніше, неспокійно. Окупанти застосовували міномети і танки. Найбільш тривалий і потужний обстріл відбувся у першій половині дня – між 3 та 9 годиною. Вогонь вівся зі східного напрямку – з боку Ясинуватої.

Вчора близько 15:40 бойовики влучили у приватний будинок в Авдіївці. Поранено 68-річну жінку: вона отримала осколкове поранення передпліччя та опіки. Її доставили до лікарні. Будинок майже повністю знищений.

Ще 2 ворожих обстріли сталося у Невельському, один з них був мінометним. На позиції «Шахта Бутовка» та на передовій в Донецькому аеропорту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Бойові дії велися лише в Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. У Красногорівці та Мар’їнці противник застосовував міномети, у Водяному – 122-мм гармати. При цьому було випущено 30 мін і снарядів різного калібру. Незважаючи на певне зниження інтенсивності бойових дій, українські війська залишаються напоготові і миттєво відповідають на агресивні дії окупантів.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 24 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 воїнів отримали поранення і травми. Один з поранених – військовослужбовець НГУ, інші – ЗСУ.

Офіційна інформація про загальні бойові втрати наших військ протягом війни

З початку АТО до сьогоднішнього дня внаслідок бойових дій загинуло 2629 воїнів. З них 2220 осіб – це військовослужбовці ЗСУ. Інші загиблі воїни – з лав НГУ, МВС, ДПСУ, СБУ, ДСНС, тощо. Також з початку АТО до сьогоднішнього дня внаслідок бойових дій дістали поранення 9453 воїнів. З них 7674 особи – це військовослужбовці ЗСУ.

Інформація ГУР МОУ

На окупованій території триває підготовка до так званих «зборів військовозобов’язаних». Низка військових комісаріатів, що контролюються окупаційною адміністрацією, розіслали повістки людям віком до 50 років. Збори проводитимуться у квітні-травні. Командування противника планує під прикриттям зборів провести примусовий призов для доукомплектування з’єднань і частин так званого «1-го армійського корпусу АК». Складаються списки необхідних військових спеціалістів.

Триває черговий етап підготовки підрозділів ЗСУ за програмою «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна»

Навчання проводяться на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Одна з механізованих бригад СВ ЗСУ обмінюється досвідом з колегами із армій Канади, Литви, Польщі, США.

На Миколаївщині триває дводенний навчальний збір з територіальної оборони

У заході бере участь 700 резервістів з усіх районів області. Навчання тривають на базі полку НГУ. Проводяться заняття з вогневої, медичної, психологічної, інженерної, тактичної підготовки, організації зв’язку, рукопашного бою. Навчання є двосторонніми – у якості ймовірного противника діють підрозділи 79-ї бригади ВДВ ЗСУ.


За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар