Окупанти випустили понад 140 мін по оборонцях Кримського, а у Красногорівці обстріляли житлові квартали

наслідки обстрілів Красногорівки

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, п’ятеро – отримали поранення.

Про це у зведених даних АТО за 19 березня повідомляє РНБО.

Луганський напрямок

Минулої доби активні бойові дії продовжилися. Особливо це було відчутно у Кримському. Там ворог активізувався близько 10-ї ранку і до пізнього вечора проводив масовані обстріли наших позицій з важкого озброєння. Так, за добу бойовики випустили по оборонцях Кримського понад 140 мін, 10 артилерійських снарядів калібром 152 мм та двічі вистрілили з танка. Зростання інтенсивності ворожих обстрілів у Кримському фіксувалося вранці, в обід та пізно ввечері. У проміжках між цими епізодами бандформування провокували наших військових, відкриваючи вогонь по їх позиціях зі стрілецької зброї.

У Попаснянському районі теж тривали цілодобові обстріли з боку противника, втім важке озброєння застосовувалося вже рідше – до 30 мінометних мін сили окупанта випустили по тамтешніх позиціях сил АТО впродовж минулої доби. Переважна кількість випадків порушення тиші прийшлися на околиці Попасної і була проведена з легкого озброєння.

У Станично-Луганському районі після опівночі бойовики випустили 10 мін по наших позиціях поблизу Сизого, а після заходу сонця відкривали вогонь зі стрілецької зброї у напрямку Станиці Луганської. Сумарно сеанси ворожого турбую чого вогню тривали близько чотирьох годин.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, усього вчора на Луганському напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, 10 з них – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Спокійних ділянок фронту вчора не було. У темну пору доби на світлодарській дузі противник активно застосовував важке озброєння, випустивши близько 50 мін. Вдень противник на цій ділянці фронту відкривав вогонь переважно з легкого озброєння, включно зі снайперською зброєю та БМП.

На горлівському периметрі основним районом бойової активності противника залишаються північні околиці окупованої Горлівки. Там окупант активно відкривав вогонь з легкого озброєння, а також епізодично випускав по декілька мін за раз у сторону наших укріплень.

У Авдіївці та на її околицях бойова активність ворога залишається високою. Сумарно минулої доби бандформування обстрілювали ці українські рубежі оборони близько 14 годин.

Кожен черговий епізод порушення тиші противником супроводжувався застосуванням мінометів.

У районі Донецького аеропорту було спокійніше, ніж добою раніше. Міномети противник застосовував рідше, проте збройні провокації зі легкого озброєння так і не припинив.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 30 ворожих обстрілів, 17 яких – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Географія бойових дій залишається сталою: бойовики стріляють вздовж усієї лінії фронту. У Мар’їнському районі ввечері бандформування провели по одному мінометному обстрілу Мар’їнки та Красногорівки, при цьому супроводжуючи кожен з них вогнем з легкого озброєння.

Під ворожі обстріли потрапляють і будинки мирних мешканців — у Красногорівці найбільше постраждала вулиця Лермонтова, що на півдні міста. Були пошкоджені вікна, дахи житлових будинків та сільськогосподарські будівлі, а також зруйновано гараж місцевого мешканця.

Далі на південь вздовж лінії зіткнення, у районі Докучаєвська, ворог неодноразово впродовж доби відкривав вогонь з озброєння на БМП по наших позиціях.

На півдні Маріупольського напрямку – без змін – «найгарячіше». Від самої опівночі бойовики вели турбуючий вогонь у напрямку позицій захисників Водяного. Коли ж зусилля ворога спровокувати наших військових виявилися марними, о 8-й ранку бандформування відкрили вогонь з 122-мм артилерії. Впродовж години ворог випустив близько 50 снарядів, але і на цьому не зупинився. Тут до кінця доби сили окупанта активно застосовували БМП та увесь спектр легкого озброєння проти сил АТО.

Традиційно міномети російсько-окупаційні війська використали минулої доби у Широкиному і Гнутовому, а близько 22-ї години випустили 7 снарядів з гармат по українських позиціях у Павлополі.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 29 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Ще один колишній бойовик з передмістя Слов’янська здався правоохоронцям, оскільки вирішив взяти участь у програмі СБУ «На тебе чекають вдома»

Він добровільно розповів про те, що навесні 2014 року чергував на блокпосту ворога. Командир групи бойовиків на прізвисько “Старий” видав йому пістолет та жезл для регулювання транспортного руху, з якими потрібно було оглядати автомобілі, що в’їжджали до міста. В середині червня, приблизно за два тижні до звільнення міста українськими військовими, добровільний помічник окупантів попросив «розрахунок»том автомобілів. При цьому більше двох з половиною років чоловік прожив з постійним страхом перед неминучою відповідальністю за свої дії.

Відбулися 7-денні тренування екіпажів бронетранспортерів НГУ

Під час заходу були проведені 100-кілометровий марш військової техніки, перевірка навичок водіння на пересіченій місцевості та бойова стрільба. Крім того, водії відпрацювали евакуацію техніки з поля бою.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар