Гуманітарний проект «Підтримка лікарень України»: як діаспора у США допомагає Батьківщині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За три з половиною роки свого існування проект Support Hospitals in Ukraine, створений українцями у США, відправив в Україну три 40-футових контейнери з 1,6 млн доларів гуманітарного медичного вантажу для лікарень.

Про це VIDIA повідомив співзасновник та координатор проекту Віталій Дубіль. Він також надав виданню інфорграіфку, яка підсумовує проміжні результати роботи проекту.

«У той час, як ми готуємося до відправки нашого 4-го контейнеру в партнерстві з Razom for Ukraine’s “Co-Pilot Project”, було цікаво подивитися на пройдений шлях та розвиток нашої ініціативи. Починаючи працювати над ідеєю відправки гуманітарного вантажу в Україну, у нас не було жодного досвіду чи необхідних контактів для такого комплексного та коштовного проекту. За цей час ми мали честь працювати з багатьма партнерами в США та Україна, які зробили неоціненний вклад успіх нашої справи», — зазначив Віталій Дубіль.

Він додав, що неоціненною в цій справі стала підтримка донорів, яких наразі уже більше 140.

«Перший контейнер був фактично профінансований за наш рахунок та підтримки наших близьких друзів — тих, хто нас знають особисто та довіряють. З часом, коли з’явились перші результати, ми отримали підтримку від людей, яких ніколи не бачили, але яким болить доля України», — наголосив співзасновник Support Hospitals in Ukraine.

Команда проекту продовжує збирати кошти для відправки 4-го контейнера.

Підтримати ініціативу можна тут.

Нагадаємо, команда Support Hospitals in Ukraine співпрацює з найбільшим постачальником відновленого медичного обладнання у США – Project C.U.R.E. Відповідно до домовленостей, вантаж для України проект отримує безкоштовно, при тому, що реальна вартість вантажу одного контейнера становить  400-600 тисяч доларів. Щоразу, щоб відправити цей коштовний вантаж до лікарень в Україні, проект потребує близько 22 тисячі доларів. З цих грошей Support Hospitals in Ukraine покривають операційній витрати Project CURE та безпосереднє транспортування вантажу до України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар