За минулу добу російсько-терористичні війська випустили по Авдіївці 135 мін та 50 танкових снарядів

Авдіївка та околиці міста на Донецькому напрямку залишаються епіцентром найінтенсивніших обстрілів з боку противника. Вчора обстріли тут почались з шести ранку і продовжились з перервами до одинадцятої вечора, повідомляє ІАЦ РНБО.

На цих рубежах ворог вів вогонь майже 12 годин. Ворог застосовував міномети різних калібрів, танки та легке озброєння. Загалом, за минулу добу противник випустив по Авдіївці 135 мін та 50 танкових снарядів.

Вчора внаслідок потужного танкового обстрілу капітальні будівлі та металоконструкції на позиції «Шахта Бутовка» були зруйновані.

На цих рубежах регулярно ведуться бойові дії, які особливо посилилися наприкінці січня. Майже щодня противник веде вогонь з танків, які розміщені у сусідньому сел. Спартак. Українські війська оволоділи позицією «Шахта Бутовка» під час жорстоких боїв за Донецький аеропорт на початку 2015 року. З-під руїн українські військові дістали неушкоджений Державний Прапор України, який майорів на найвищій точці позиції.

Також, вчора ворог вів активний вогонь в районі світлодарської дуги, на горлівському периметрі та поблизу Донецького летовища. По позиціям в районі світлодарської дуги ворог протягом дня випустив близько 100 мін. Навколо Горлівки НЗФ застосовували переважно легке озброєння. У Водяному вів вогонь ворожий танк.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 37 ворожих обстрілів, з них 17 – з важкого озброєння.

Луганський напрямок

Вчорашній день пройшов порівняно спокійно. Важкого озброєння ворог не застосовував. По обіді противник відкрив вогонь з стрілецької зброї у Лобачевому. Під вечір бойовики обстрілювали Станицю Луганську та околиці з гранатометів та стрілецької зброї. З дев’ятої години вечора і до півночі відбулись три ворожих збройних провокації поблизу Новоолександрівки.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулось 6 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Протягом всієї ночі ворог відкривав вогонь з стрілецької зброї на приморських рубежах. З семи ранку почались мінометні обстріли, під які потрапили Новотроїцьке, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне. У Талаківці та Водяному були активними снайперські групи противника.

О дев’ятій годині вечора почався активний обстріл позицій поблизу Широкиного з застосуванням артилерії калібром 122 мм та танків. Навколо Мар’їнки було спокійно.

Вчора за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 41 ворожий обстріл, з них – 11 з використанням важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 військовослужбовець отримав поранення. Це сталось в Лобачевому підчас ворожого обстрілу.

Військовослужбовці НГУ провели навчальні стрільби

Навчальна оперативна обстановка моделювала реальну ситуацію, тактику дій та бойові можливості умовного противника. Безпосередньо на стрільбищі особовий склад показав чіткі та впевнені дії.

Тривають тренування курсантів Військової академії (м. Одеса) на Чорноморському полігоні

Майбутні офіцери вчаться керувати бронетехнікою ­– БТР-80, БМП-2, МТЛБ, БМД. Танкодром обладнаний спеціальними перешкодами.

Курсанти маневрують на швидкісних ділянках, проходять трасу в складі колони на максимально допустимих швидкостях, виконують повороти і розвороти різної складності, а також отримують навички управління технікою в населених пунктах і в складних дорожньо-транспортних ситуаціях

На КПП Хмельницької АЕС відбулися навчання кінологів НГУ

Мета занять­ – перевірка навичок службових собак з виявлення та пошуку вибухонебезпечних предметів та речовин на транспортних засобах, а також перевірка персоналу станції. Загальна оцінка дій підрозділу – відмінно.

Поліцейські провели навчання на території Апеляційного суду Луганської області в Сєвєродонецьку

Темою навчань була протидія масовим заворушенням, конвоювання підсудних, дії в надзвичайних ситуаціях.

Вчора Президент України та Міністр оборони України відвідали поранених військових, які лікуються в Дніпровській лікарні імені Мечникова

Глава держави вручив нагороди та цінні подарунки солдатам і сержантам, які відзначилися в нещодавніх важких боях за авдіївську промзону.

Також Міністр оборони вручив відомчі відзнаки колективу 385-го військового госпіталю Військово-медичного клінічного центру Південного регіону.

У Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського завершився перший у цьому році двотижневий курс цивільно-військового співробітництва

40 офіцерів отримали дипломи, що дозволять їм ефективніше працювати в районі проведення АТО. Військовослужбовці опанували методику налагодження комунікації з органами місцевого самоврядування та цивільними. Українським інструкторам протягом курсу надавали допомогу фахівці ЗС США.

Військовослужбовці НГУ допомогли дитячому садку в сел. Мирна Долина, Попаснянського району Луганської області

Гвардійці впорядкували територію закладу та заготовили дрова для опалення приміщень. Співпраця між ними, дітьми та адміністрацією дитсадка триватиме і надалі.

Сьогодні вранці російська сторона у черговий раз в односторонньому порядку направила шістдесят перший т.зв. «гуманітарний конвой» на тимчасово окуповану територію України

25 вантажівок перетнули український кордон, тим самим порушивши норми міжнародного та національного законодавства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар