Зведення АТО: минулої доби загиблих у лавах українських військ немає, 4 військових отримали поранення

За минулу добу наслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців отримали поранення.

Про це нформує ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Ворог порушив режим тиші у Троїцькому, в районі бахмутської траси та у Станиці Луганській… Міномети ворог застосовував у Попаснянському районі та у Новотошківському. Усі п’ять вчорашніх обстрілів наших позицій на Луганському напрямку відбулися у другу половину доби та були нетривалими. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Рано вранці бойовики відкрили вогонь з танків по позиціях сил АТО у Пісках. Наступний епізод бойової активності противника у районі Донецького летовища відбувся вже після заходу сонця – але тоді важкого озброєння противник уже не застосовував.

Також з самого рання розпочалися мінометні обстріли авдіївської промзони з боку сил окупанта. З епізодичними перервами бандформування відкривали вогонь у бік захисників Авдіївки до 20-ї години. Нарівні з важким озброєнням, зокрема мінометами та танками, бойовики широко застосовували легке озброєння.

На лівому фланзі Авдіївки, у Кам’янці, противник був активним тільки зранку, коли випустив більше 20 мінометних та 5 танкових снарядів.

Епізодичні обстріли українських позицій відбулися на Світлодарській дузі, а також на горлівському периметрі – у Зайцевому, Кіровому та Верхньоторецькому. Найтриваліші з них сталися саме у Верхньоторецькому, де кожен з двох сеансів бойової активності ворога тривав більше години. Важкого озброєння, втім, ворог на цих рубежах не застосовував.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 23 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора бойові дії велися виключно на ділянці фронту Чермалик – Широкине. Ворог порушував режим тиші на цих рубежах цілодобово. Найбільш неспокійно було у Гнутовому, де з 12-ї до 14:00 бойовики провели масований мінометний обстріл, а також активно відкривали  вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Після обіду у Водяному бандформування обстріляли позиції сил АТО з танків, які розміщені у сусідньому селі Ужівка. Також один ворожий мінометний обстріл зафіксовано у Чермалику.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 21 ворожий обстріл, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Інформація ГУР МОУ

Українська військова розвідка здобула нові подробиці ударного святкування 23 лютого серед бойовиків. Окрім масового вживання спиртних напоїв та наркотиків, минулі кілька днів позначилися систематичним залишенням позицій та невиконанням наказів командирів у лавах НЗФ. 24 лютого внаслідок «дружнього вогню» вбито лейтенанта Андрія Полсянкіна з так званого «6-го полку» та поранено рядового Іллю Арсеника. Троє бойовиків мусульманського віросповідання з так званої «7-ї бригади» за постійні відмови виконувати господарські роботи позачергово були направлені на передову. Офіцери так званого «9-го полку» бояться перебувати зі своїми підлеглими вночі на передовій, оскільки небезпідставно припускають, що їх можуть вбити свої. За це 7 офіцерів «полку» вже заарештовано.

Українські силовики вкотре знаходять нелегальну зброю

У с. Валер’янівка Волноваського району Донецької області співробітники поліції знайшли ретельно замаскований арсенал.

У пічці покинутого будинку поліцейські виявили 2 гранатомети РПГ-22, 3 гранати Ф-1, 4 гранати РГД-5 з запалами, близько сотні набоїв до автомата Калашникова.

У Слов’янську місцева жителька здала військовослужбовцям НГУ боєприпаси. Це граната РГД-5 та 30 набоїв калібру 5,45 мм. Жінка знайшла їх території підприємства.

Під час рейду у Дружківці поліцейські вилучили у місцевого мешканця 4 гранати. Він знайшов їх у лісосмузі, і планував продати.

Тривають навчання українських захисників

На Чорноморському полігоні відбувся польовий вихід курсантів Військової академії (м. Одеса).

Майбутні офіцери  під керівництвом інструкторів з бойовим досвідом виконали стрільби зі штатної стрілецької зброї, гранатометів, та кулеметів БМП. Для створення реальної бойової обстановки застосовуються статичні і динамічні мішені, що імітують рухомі і нерухомі цілі противника.

З урахуванням досвіду АТО, не менше 40% вправ проводяться вночі.

Військовослужбовці підрозділу НГУ з Харківської області провели навчання в районі проведення АТО. Розрахунки зенітних установок та екіпажі БТР-4Е успішно склали нормативи з вогневої підготовки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар