Правоохоронці затримали бойовика, який вартував зі зброєю на блокпостах Дебальцевого

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Вчора сталося 3 ворожих обстріли, зокрема 1 мінометний. Всі вони відбулися ввечері у Попаснянському районі. На ділянці фронту від російського кордону до Золотого в середу було тихо.

Донецький напрямок

Вперше за кілька тижнів епіцентр бойових дій перемістився на світлодарську дугу. Противник випустив по наших позиціях 37 мін та застосовував бронетехніку й легке озброєння. Ще один мінометний обстріл з боку НЗФ відбувся у Зайцевому.

В районі Авдіївки  обстановка значно покращилася. Бойові дії на цих рубежах протягом доби велися з перервою 80 хвилин.

В Новгородському, Опитному, Пісках також тривають ворожі провокації із застосуванням стрілецької зброї, зокрема снайперської. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора бойові дії велися тільки на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Найбільше дісталося Водяному та Широкиному.

Противник випустив по наших позиціях понад 130 мінометних мін, 56 артснарядів, кілька боєприпасів з переносної установки «Град-Партизан». 2 найпотужніших сеанси обстрілів з важкого озброєння сталися вранці (між 6 та 7 годиною) та ввечері (між 15 та 17 годиною 30 хвилин). Зазначимо, що українські війська дали противнику адекватну відповідь, що дозволило знизити інтенсивність бойових дій та поставити бойовиків на місце.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 32 ворожих обстріли, зокрема 7 – з важкого озброєння.

За минулу добу наслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення. Це сталося в Луганському внаслідок ворожого обстрілу.

Бахмутські правоохоронці затримали бойовика

Встановлено, що чоловік вступив до лав НЗФ в червні 2014 року та вартував зі зброєю на блокпостах Дебальцевого. В липні того ж року бойовик виїхав до Росії на заробітки і лише нещодавно повернувся до України.

Під час обшуку місця його проживання оперативники виявили карабін, револьвер, більше 190 набоїв різних калібрів, а також гранату із запалом.


Працівники поліції вилучили боєприпаси у мешканки Маріуполя

У помешканні, де жінка жила разом з двома дітьми, оперативники знайшли гранату Ф-1 та набої різних калібрів розсипом. За словами правопорушниці, боєприпаси їй подарували знайомі півтора роки тому.

Майбутні офіцери-розвідники та спецпризначенці в польових умовах відпрацьовують навчальні завдання з врахуванням бойового досвіду (додано)

На полігоні Одещини триває польовий вихід курсантів факультету підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення.

Майбутні офіцери виконують вправи навчальних стрільб зі стрілецької зброї та штатного озброєння бойових машин, вдосконалюють свої навички з тактико-спеціальної, вогневої та інженерної підготовки, а також водіння бойових машин.

Особливу увагу учасників польового виходу зосереджено на індивідуальну підготовку, вміле застосування озброєння і військової техніки, технічних засобів розвідки і спеціальних засобів, розвідку мінно-вибухових і невибухових загороджень на шляхах руху підрозділів, засвоєння прийомів життєзабезпечення і маскування при виконанні бойових завдань.

Школярі з Вінниччини передали захисникам Батьківщини в районі проведення АТО малюнки та власноруч змайстровані обереги

Напередодні військовослужбовці Повітряних Сил ЗСУ, спільно з представниками громадських організацій побували у гостях у Прибузькій спеціальній школі-інтернаті, що у селі Агрономічне на Вінничині. Діти передали військовим на добру згадку малюнки та сувеніри.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 4 вантажівки від благодійної організації, які перевозили 2,5 тонни медичного обладнання для мешканців окупованої частини Донецької області.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар