Бойові дії в Авдіївці тривали понад 10 годин

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора сталося 2 20-хвилинних ворожих обстріли. Противник надвечір порушив режим тиші у Валуйському та Новоолександрівці. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Донецький напрямок

Вчора бойові дії в Авдіївці продовжилися і тривали понад 10 годин. Особливо потужні ворожі обстріли сталися на світанку та у другій половині дня. Слід зазначити, що після 19 години на передовій стало відносно спокійно – противник перестав застосовувати важке озброєння і обмежився епізодичною стріляниною, зокрема зі снайперських гвинтівок.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Загалом протягом дня в районі Авдіївки було випущено понад 120 мін та понад 50 танкових снарядів.

На інших рубежах оборони обстановка також принципово не змінилася. На світлодарській дузі, під Горлівкою та особливо в Донецькому аеропорту (ділянка фронту позиція «Шахта Бутовка» – Піски) продовжуються мінометні обстріли з боку окупантів. Слід зазначити, що там інтенсивність вогню на порядок нижча, ніж під Авдіївкою. Проте тихих місць на передовій, як і раніше, немає.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 24 ворожих обстріли, зокрема 12 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

На приморських рубежах вчора відбувся один ворожий мінометний обстріл у Лебединському. Решту дня противник важке озброєння не застосовував, проте інтенсивно стріляв з гранатометів, стрілецької зброї та озброєння бронетехніки.

У Новотроїцькому ворог також застосовував міномет. Одразу після опівночі противник випустив по наших позиціях більше 20 мін.

В Мар’їнському районі вчора було тихо.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 36 ворожих обстріли, зокрема 2 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, ще 1 – отримав поранення. Також встановлено факт смерті військовослужбовця, що позавчора зник без вістки. Всі ці втрати у лавах українських військ припадають на Авдіївку. Окрім цього, вчора в одному з тилових госпіталів помер військовослужбовець ЗСУ, який був важко поранений у Зайцевому 16 лютого.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Військовослужбовці НГУ з Вінницької області провели планові навчальні стрільби в районі проведення АТО

Перед початком занять був проведений інструктаж з техніки безпеки. Стрільба велася з різних положень. Такі вправи проводяться регулярно з метою підтримання бойової готовності підрозділу.

Сьогодні Президент України посмертно присвоїв звання Героя України із врученням ордена «Золота Зірка» Василю Сліпаку – всесвітньо відомому оперному співаку, учаснику Революції гідності, учаснику АТО

За блискуче виконання арії Мефістофеля у Паризькій опері Василь отримав позивний «Міф». На фронті Василь Сліпак був втіленням образу розумного, талановитого, успішного українця, який покинув все, коли його країна опинилася в небезпеці. Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року на світлодарській дузі під час контратаки українських військ.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар