CБУ затримала бойовика при спробі повернення до “ЛНР”

Ілюстрація mediarnbo.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

У Кримському вчора відбувся 20-хвилиний обстріл з боку противника. Окупанти застосовували міномет і ПТРК.

Також серія ворожих провокацій сталася у Попаснянському районі. Вона почалася ще вранці, а у другій половині дня бойовики збільшили інтенсивність ведення вогню. Ще один ворожий обстріл відбувся в Станиці Луганській.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку противник здійснив 8 обстрілів. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

На світлодарській дузі вчора було спокійно. У Новолуганському вперше за значний проміжок часу відбувся 1 ворожий обстріл. У Зайцевому та Верхньоторецькому окупанти активно застосовували міномети – як в світлу, так і в темну пору доби.

Тривають агресивні дії противника під Авдіївкою

Окупанти, як і раніше, активізуються у другій половині дня, ведучи потужні багатогодинні мінометні й танкові обстріли, а також продовжують обстріли на флангах приблизно такої ж інтенсивності.

Кількість випущених боєприпасів при цьому іде на сотні.

Ворожі снаряди влучили в два житлових будинки Авдіївки. Внаслідок одного з цих інцидентів відбулися значні руйнування двох поверхів багатоповерхового будинку, виникла пожежа. Двоє осіб, зокрема 1 неповнолітній, отримали травми. Ніхто не постраждав. Правоохоронці та лікарі продовжують надавати кваліфіковану допомогу особам, що продовжують потерпати від варварських дій російсько-окупаційних військ.

В Донецькому аеропорту також вчора було неспокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 30 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Загострилася обстановка у Волноваському районі. Одразу декілька позицій наших військ (Трудівське, Старогнатівка, Новогригорівка) були обстріляні з ворожих гармат та мінометів. При цьому снарядами було пошкоджено кілька одиниць автотехніки ЗСУ. Всі ці обстріли сталися в темну пору доби.

Також зберігається неспокійна ситуація на півдні області. Противник продовжує агресивні дії на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, і регулярно застосовує міномети і бронетехніку.

У Красногорівці вчора стався традиційній вечірній мінометний обстріл з боку НЗФ. Також бойовики відкривали вогонь по КПВВ «Мар’їнка».

Всього вчора на Маріупольському напрямку противник здійснив 35 обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців дістали поранення. Також загинув 1 волонтер.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого.

На Луганщині працівники СБУ затримали бойовика у пункті пропуску «Станиця Луганська»

Чоловік у 2014 році був членом бандформування «ЛНР». За його словами, він вартував на блокпостах окупантів. На підконтрольну українській владі територію колишній бойовик прибув задля оформлення пенсії.

Правоохоронці вилучили боєприпаси у чоловіка, який прямував до Бахмута

Вчора мобільний блокпост працівників поліції зупинив легковий автомобіль для перевірки. Під час огляду речей 19-річного пасажира, оперативники виявили 4 гранати різних моделей, 2 ножа, 5 сигнальних ракет та 2 шумові пакети.

За словами правопорушника, він планував в подальшому відправити цей небезпечний вантаж до іншої області.

Підрозділи зенітного ракетного полку імені Івана Виговського взяли участь у триденних навчаннях

Особовий склад відпрацював організацію та проведення маршу бойової техніки, надання першої медичної допомоги та евакуацію поранених і розгортання резервної системи забезпечення зв’язком.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 14 вантажних автомобілів від  різних агентств системи ООН, які перевозили гігієнічні набори загальною масою понад 133 тонни для мешканців Донецької області.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар