Агресивні дії бойовиків принесли чергові страждання цивільним у Авдіївці

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Географія бойових дій дещо розширилася. У Кримському відбулося 2 короткотривалих мінометних обстріли. Також противник порушив режим тиші у Станиці Луганській, Лобачевому та у Попаснянському районі. Традиційно бойовики здебільшого порушують режим тиші у темну пору доби.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку противник здійснив 8 обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Вчора обстановка погіршилася. Перш за все, мова йде про авдіївську промзону та позиції на флангах. Перші ворожі обстріли в Кам’янці та Авдіївці почалися ще вночі – між північчю та 3 годиною. Ворог застосовував як легке, так і важке озброєння. У другій половині дня противник кинув у бій значно більші сили. НЗФ відкрили вогонь близько 15:00, і це тривало аж до кінця дня. Ворог стріляв з південно-східного напрямку (Яковлівка). При цьому по наших позиціях було випущено більше 100 мінометних мін. Окрім цього, командування російсько-окупаційних військ знову залучило танки.

Агресивні дії бойовиків принесли чергові страждання цивільним

В Авдіївці загинув чоловік, ще 2 – отримали легкі ушкодження. Також внаслідок обстрілу з боку НЗФ пошкоджено 3 житлових будинки.

Через кілька годин після початку загострення під Авдіївкою, противник розпочав відволікаючі дії північніше (Кам’янка) та південніше (позиція «Шахта Бутовка»). При цьому ворог теж застосовував танки й міномети.

На інших рубежах – на світлодарській дузі, під Горлівкою (одразу в трьох місцях), у Донецькому аеропорту, бойовики також відкривали вогонь, зокрема з важкого озброєння. Всі обстріли були прицільними і достатньо тривалими.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як завжди, найзапекліші бойові дії тривають на півдні області. У Павлополі відбулося 2 мінометних обстріли з боку противника, а у Широкиному – танковий і мінометний. Також по всьому Маріупольському напрямку активізувалися снайпери. Обстановка традиційно дуже неспокійна, окупанти стріляють і вдень, і вночі.

Також по одній ворожій провокації відбулося північніше – у Мар’їнці, Новотроїцькому та Павлополі.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник здійснив 37 обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 10 – отримали поранення

По 1 військовослужбовцю загинуло в Зайцевому, Авдіївці та Водяному Маріупольського напрямку. По 1 військовослужбовцю було поранено в Зайцевому, Пісках, Водяному та Лебединському, решта – в Авдіївці.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Поліцейські затримують бойовиків та вилучають нелегальну зброю

Перший випадок затримання – у Слов’янську. Встановлено, що навесні 2014 чоловік приєднався до НЗФ, і вартував на блокпосту. Затриманий зізнався, що став колаборантом з меркантильних міркувань. Наприкінці червня бойовик зрозумів, що невдовзі окупація завершиться, тому він залишив лави бандформувань і переховувався у родичів.

У Бахмуті поліцейські затримали на блокпосту чоловіка з гранатами.

Він перевозив їх в автобусі, що прямував за маршрутом Бердянськ – Сєверодонецьк. За це йому загрожує суворе покарання – до 7 років за ґратами.

У Лисичанську вчора поліцейські також успішно провели рейд, вилучивши у місцевих мешканців нелегальні боєприпаси

Це граната та 52 набої. Затримані чоловіки не змогли пояснити правоохоронцям, для чого їм ці небезпечні предмети.

Сьогодні по всій Донецькій області тривають тренування поліції

Метою навчань – перевірка здатності оперативно реагувати на загрозу. За сигналом тривоги одночасно було піднято усі наявні сили. Поліцейські прибули у повній бойовій екіпіровці. Після стройового огляду та короткого інструктажу було сформовано додаткові наряди для посилення блокпостів та створені додаткові мобільні пости.

За годину правоохоронці взяли під контроль усі автошляхи поряд з лінією розмежування, виїзди та в’їзди в область. Посилений режим зберігатиметься до кінця дня.

Військовослужбовці НГУ, які наразі перебувають в районі проведення АТО, провели тренування з вогневої підготовки

У складних зимових умовах гвардійці успішно склали нормативи. Такі тренування проводяться регулярно, і в будь-яку погоду.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар