За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Вчора сталося 4 ворожих обстріли із використанням кулеметів і гранатометів. Всі вони припали на Попаснянський район. Один стався вранці, решта ввечері – між 21 та 23 годиною. На ділянці фронту від російського кордону до Золотого вчора бойові дії не велися. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Обстановка на залишається незмінною. Як і раніше, основна активність противника зосереджена біля Авдіївки. Вчора бойові дії на цих рубежах велися, з перервами, близько 8 годин. При цьому противник застосовував міномети.

Північніше, на ділянці фронту Верхньоторецьке – Новоселівка Друга, також вчора було неспокійно. Противник 4 рази відкривав вогонь з мінометів та легкого озброєння. Кожен обстріл тривав від 20 хвилин до 1 години.

Також окупанти порушували режим тиші на світлодарській дузі, під Горлівкою та в Донецькому аеропорту. Зокрема, у Троїцькому та Кам’янці стріляли ворожі снайпери, а по позиції «Шахта Бутовка» – ворожа БМП.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку стався 21 ворожий обстріл, зокрема 6 мінометних.

Маріупольський напрямок

Тут також ситуація незмінна. Противник продовжує обстріли українських позицій практично по всій лінії фронту, епізодично застосовуючи важке озброєння. Вчора по наших позиціях було випущено не менше 27 мін. Найбільша кількість збройних інцидентів припала на Красногорівку, Новотроїцьке, Гнутове, Водяне. Як і раніше, бойовики починають стріляти ще до світанку, а ближче до вечора їхня активність значно зростає.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку стався 42 ворожих обстріли, зокрема 5 мінометних.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення в Авдіївці.

Вчора поліцейські на блокпосту у Слов’янську вилучили у жінки карабін.

Власниця «Форта» мала на нього необхідні документи, проте зброя пройшла певну модифікацію, що заборонено законодавством. Карабін вилучено.


За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар