Поблизу Авдіївки бойовики продовжують застосовувати важке озброєння

За минулу добу у зоні проведення АТО жоден український військовий не загинув та не був поранений.

Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому-медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку ситуація залишається напруженою вздовж усієї лінії розмежування. Важке озброєння широко застосовувалося бойовиками як вдень, так і вночі. Складна ситуація – у Авдіївці з її околицями та на Світлодарській дузі.

«Тут бойовики активізувалися вже у другій половині доби і до пізнього вечора проводили масовані обстріли з мінометів, гармат та танків, які мали б бути відведеними від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями», – зазначив речник МОУ з питань АТО.

Усього за добу на Донецькому напрямку бойовики 33 рази обстрілювали українські позиції, майже дві третини яких – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку бойовики продовжили активно обстрілювати українські позиції у Кримському, застосовуючи артилерію. За підрахунками Генштабу ЗСУ, за добу на цих рубежах бойовики випустили понад 90 снарядів. Зрідка бандформування порушували режим тиші у Попаснянському районі, поблизу Бахмутської траси та у Малиновому, що на північ від Станиці Луганської. На всіх трьох ділянках незаконні збройні формування епізодично застосовували міномети.

«Внаслідок чергового ворожого обстрілу на Бахмутській трасі було пошкоджено Занівську насосну станцію. П’ять тисяч людей, які живуть на північ від району обстрілу у селищах Тошківка та Тошківка-1 залишилися без водопостачання», – розповів полковник Мотузяник.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 25 обстрілів з боку бойовиків, третина яких – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку неспокійно на східних підступах до Маріуполя, особливо у Лебединському та Широкиному.

«Там вчора пізно ввечері сили окупанта провели потужний артилерійсько-мінометний обстріл. До цього протягом доби на цих рубежах бойовики широко застосовували стрілецьку зброю та епізодично – міномети калібру 82 мм», – зазначив полковник Олександр Мотузяник.

Під час обстрілів, здійснених бойовиками, українських позицій постраждали й прилеглі села. Один із снарядів  влучив в електропідстанцію, у результаті чого Талаківка, Гнутове та Сартана залишились без світла. У Мар’їнці бойовики порушили режим тиші тричі. В останніх двох випадках вони застосували важке озброєння. Знову під їхні обстріли потрапив КПВВ у тому районі. На околицях Докучаєвська вчора було спокійно.  Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 24 обстріли, 10 – з важкого озброєння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар