Бойовики продовжують обстрілювати українські позиції, використовуючи важке озброєння

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Під снайперський вогонь бойовиків потрапили офіцери української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК). Офіцери проводили фотофіксацію обстрілів незаконними збройними бандформуваннями міста Лобачеве.

Про це повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України  з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

07-02

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, один – отримав поранення під час мінометного обстрілу, здійсненого бойовиками у Верхньоторецькому на Донецькому напрямку.

«Триває вивезення тіл бойовиків, вбитих під Авдіївкою. За інформацією військової розвідки, 5 лютого з моргу обласної лікарні ім. Калініна міста Донецьк у Ростов-на-Дону відправились 2 вантажівки КамАЗ, наповнені трупами», – повідомив речник МОУ з питань АТО.

Незаконні збройні формування продовжують обстріли на усіх напрямах, використовуючи також важке озброєння. Бойовики здійснили 32, 22 і 24 обстріли на Донецькому, Луганському та Маріупольському напряму відповідно

На Донецькому напрямку напруженою обстановка залишається в Авдіївці. «Сумарно, ворожі обстріли тривали з перервами приблизно 12 годин. Абсолютна тиша у Авдіївці зберігалася лише з 9-ї ранку до 3-ї години дня. До і після цього сили окупанта активно застосовували міномети. Після обіду ворог відкривав вогонь з 152-мм гармат, а після заходу сонця здійснив більше 20 пострілів з танків. На флангах Авдіївки вдень активними були снайпери противника, а ввечері бойовики провели мінометні обстріли тамтешніх українських позицій», – розповів полковник Мотузяник. У самому місті представники центральних та місцевих органів влади працюють над ліквідацією наслідків обстрілів, здійснених бойовиками. 7 ремонтних груп усунули 44 пошкодження у приватному та комунальному секторі міста. Сьогодні зранку ремонтні групи знову вийшли на об’єкти. Донецька фільтрувальна станція працює у штатному режимі.

Не припинилася бойова активність незаконних збройних формувань і у районі Донецького аеропорту, де українські позиції у Опитному декілька разів попадали під обстріли з гранатометів та кулеметів, а після заходу сонця – мінометів. На Горлівському периметрі – ситуація, аналогічна попереднім дням. «Засвітла бойовики провокують українських військових на відкриття вогню у відповідь, а з настанням темряви застосовують важке озброєння, зокрема вчора використовувалися міномети», – зазначив полковник Мотузяник. Також вчора бойовики обстріляли український тиловий район. Під їхній вогонь потрапило село Курдюмівка, що на північ від Горлівки. Загинув 17-річний юнак. На Світлодарській дузі бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО з мінометів. «За інформацією військової розвідки на Донецькому напрямку на виконання злочинних наказів російського командування, здійснюються обстріли житлових будинків артилерійськими підрозділами так званого «11-го окремого мотострілецького полку», –  додав речник МОУ з питань АТО.

Минулої доби на Луганському напрямку найбільш неспокійно було у Кримському. Бойовики активізувалися там під вечір і майже одразу почали стріляти з важкого озброєння – мінометів, а з настанням темряви – ствольної артилерії. За чотири години епізодичних обстрілів вони випустили у бік сил АТО близько 100 мінометних мін та понад 70 артилерійських снарядів. У Попаснянському районі бойова активність незаконних збройних формувань дещо знизилася. За добу там відбулося 8 випадків порушення тиші, при цьому бандформування використали важке озброєння двічі, провівши короткі мінометні обстріли у Новозванівці та Троїцькому. «Двічі режим тиші було порушено вдень у Жовтому та Новотошківському. В останньому наші позиції обстріляв снайпер противника. У Станично-Луганському районі зберігалася тиша»,  – додав речник МОУ з питань  АТО.

На Маріупольському напрямку бойовики  о пів на сьому ранку розпочали масований артилерійсько-мінометний обстріл українських позицій у Широкиному та сусідньому з ним Лебединському і припинили за 2 години. На цих же рубежах незаконні збройні формування залучили танки. Другий, менш потужний, обстріл сил АТО на цій же ділянці фронту відбувся вже ввечері. Аналогічно ранковому обстрілу, бандформування застосовували гармати та мінометні установки.

«Далі на північ режим тиші противник порушував у Водяному, Гнутовому, Павлополі, Богданівці, Новотроїцькому та Мар’їнці. Міномети ворогом використовувалися вкрай рідко. Абсолютна більшість випадків порушення тиші була з використанням стрілецької зброї»,  – розповів полковник Мотузяник.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар