Фермери області стверджують, що влада перешкоджає їх роботі (фото)

Фермери області передали звернення голові ОДА, начальнику Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області, начальнику головного управління держземагенства в області та директору департаменту агропромислового розвитку ОДА.


Як роз’яснив учасник акції Богдан Андрющенко (з травня 2010 по вересень 2011 заступник голови Кіровоградської ОДА), підрозділи державної влади, які мали б займатися вирішенням проблемних питань, допомагати працювати, в реальності більше перешкоджають.

«Корупційні схеми, які діють, не тільки заважають розвиватися, а ставлять під загрозу існування фермерських господарств.» – підкреслив Богдан Андрющенко.

За його словами, пікетувальники вимагають від управління земельних ресурсів прозвітувати яким чином в 2013 році та на початку 2014 року видавалися документи на землю. Одночасно прозвітувати про роботу зі зверненнями про використання земель за цей період, бо, за словами фермерів, часто-густо їх звернення залишалися без розгляду.

Головна пропозиція до податківців – зробити оподаткування більш прозорим і зрозумілим. Для фермера час має вирішальне значення, а часто замість роботи в полі необхідно розбиратися зі звітами, наймати додаткову людину для ведення бухгалтерії. А тому фермери підтримали ідею переходу на сільськогосподарський податок, а нараховувати його на гектар землі.

На фото фермери підписують звернення до голови ОДА.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар