Українському партизану, який працював у тилу противника, присвоєно звання Героя України

ІАЦ РНБО інформує про те, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих  і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Бойові дії вчора велися в основному у Попаснянському районі, де бойовики відкривали вогонь із станкових протитанкових гранатометів та кулеметів не однократно вдень та пізно ввечері. Минулої доби по одному випадку порушення режиму тиші відбулося також поблизу Станиці Луганської та у Троїцькому. В останньому бойовики випустили 2 міни калібру 82 мм у бік наших позицій.  Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Минулої доби на Луганському напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, один з яких – із застосуванням мінометів.

Донецький напрямок

Вранці після 10-ї бандформування відкрили вогонь з гранатометів по українських оборонцях у Зайцевому. А вже ближче до обіду противник активізувався в авдіївській промзоні, де до опівночі відбулося три перестрілки, кожна тривалістю не менше години. Також одна збройна провокація противника була зафіксована надвечір у Новгородському.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 5 ворожих обстрілів, під час яких сили окупанта утримувалися від використання важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Ворог знову змістив свою бойову активність на приморські рубежі – лінію фронту  Водяне – Лебединське – Широкине. Вчора на цій ділянці сталося три чверті усіх обстрілів на Маріупольському напрямку – 15. У Водяному та Широкиному відбулося по одному короткотривалому мінометному обстрілу. Також снайпери противника двічі відкривали вогонь у бік українських захисників у цьому районі.

Інші точки бойової активності ворога: Новогригорівка, Гранітне, Павлопіль та Талаківка. На цих рубежах бойовики активно використовували легке озброєння.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл.

Військовослужбовці  Національної гвардії України взяли участь у заняттях з бойової готовності

Протягом двох днів особовий склад підрозділів Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ відпрацьовував дії при отриманні сигналу про приведення військових частин у вищі ступені бойової готовності.

Захисників Донецького аеропорту нагородили почесними відзнаками начальника Генерального Штабу

20 січня майор Валерій Рудь, капітан Віталій Любенко, старший лейтенант Олександр Проскурін та молодший лейтенант Павло Кочубей отримали почесні відзнаки «За досягнення у військовій службі» ІІ ступеня. Виконуючи бойові завдання з ризиком для власного життя, військовослужбовці продемонстрували самовідданість і стійкість, які гідні стати прикладом для всіх наступних поколінь захисників України.

Вчора Президент України Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» звільненому з полону бойовиків т.зв. «ЛНР» Володимиру Жемчугову

Подвиг українського партизана та його самовіддане служіння Українському народу у глибокому тилу противника не залишилися без уваги, і найвища державна нагорода знайшла свого Героя.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар