У зоні АТО вчергове виявили боєприпаси російського виробництва

Ілюстрація укроп.org

ІАЦ РНБО інформує, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих та поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Бойовики значно зменшили кількість обстрілів по всій лінії зіткнення протягом минулої доби. Єдиним виключенням було Кримське, яке окупанти вдень активно обстріляли з мінометів та гранатометів. За півгодини ворог випустив 19 мін по наших позиціях. Ближче до півночі бойовики відкрили вогонь з гранатометів по Новозванівці. Усі обстріли мали переважно епізодичний характер.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 3 ворожих обстріли, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Спостерігається відносно спокійна обстановка. Важке озброєння бойовиками не застосовувалось. Тим не менше, ворог провів низку обстрілів в Авдіївці, використовуючи при цьому важкі кулемети та гранатомети різних систем. Також режим тиші бойовики порушували на північ від Горлівки та на світлодарській дузі. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 5 ворожих обстріли.

Маріупольський напрямок

Впродовж доби ворог був активним виключно на крайньому півдні – у Гнутовому, Водяному та Широкиному. Там бойовики провели епізодичні обстріли наших позицій  як вдень, так і вночі. Знову ж, важке озброєння противник не використовував.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів.

Правоохоронці затримують учасників незаконних збройних формувань

Так, у прифронтовому Новолуганському правоохоронці виявили чергового бойовика.  Долучившись до лав окупантів у квітні 2014 року, молодий чоловік отримав зброю, позивний «Баян» та відправився нести т.зв. «службу» на блокпості поблизу Дебальцевого. Вже за місяць пособник окупантів зрозумів, що зробив помилку та покинув лави противника. Після поневірянь по Донеччині, а згодом Росії він повернувся до рідного селища, де до останнього часу був помилково впевнений, що слідів його співпраці з ворогом не буде виявлено.

Також вчора у Лимані поліцейські затримали пособника бойовиків т.зв. «ДНР». За попередньою інформацією у квітні 2014 житель міста приєднався до незаконних збройних формувань і близько двох місяців здійснював контрольно-пропускний режим на одному з блокпостів бойовиків. Під час проведення активної фази АТО в цьому районі він покинув ряди ворога і залишився жити в Лимані. Наразі триває детальніша перевірка бойового минулого чоловіка.

Водночас на північних околицях Горлівки співробітники Нацполіції затримали колишнього депутата т.зв. «Народної ради ДНР». Чоловік намагався перетнути лінію розмежування через КППВ «Майорське», але був зупинений для більш детальної перевірки. У ході допиту він розповів про махінації та корупцію серед членів т.зв. уряду «ДНР», через що й полишив це горе-зібрання й втік до Росії, звідки згодом все-таки повернувся. Зараз затриманий перевіряється на причетність до скоєння тяжких злочинів.

СБУ вчергове виявила у районі АТО боєприпаси російського виробництва

Ще тиждень тому, 13 січня, бійці 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ відбили напад диверсійної групи т.зв. «ДНР». Під час інспекції місця бойового зіткнення співробітники СБУ виявили автоматичну зброю, гранатометний постріл та ручний протитанковий гранатомет, що залишили бойовиків після втечі. Нещодавно експертиза встановила, що ці боєприпаси були розроблені головним оборонним підприємством Російської Федерації «Базальт».

Днями підрозділи протиповітряної оборони та артилерії Оперативно-тактичного угруповання «Південь» провели спільні тренування

Ракетники здійснювали протиповітряне прикриття артилерійських підрозділів від повітряного нападу, перешкоджали веденню розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Натомість артилеристи виконали завдання з ураження умовного противника.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до окупованої території прослідувала одна вантажівка з дизельними генераторами, наданими представництвом ООН.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар