«Червона зірка» провела екскурсію для журналістів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Загальний обсяг виробництва продукції ПАТ «Червона зірка» за підсумками 2013 року склав майже 285 млн. грн., що на 20% більше, ніж у 2012 році. Цього року завод планує збільшити обсяги виробництва ще на 6%. Зокрема, запровадити випуск нових широкозахватних моделей техніки.

Про це кореспондент Першої електронної дізнався під час екскурсії на підприємство.

Як розповів гендиректор ПАТ «Червона зірка» Сергій Калапа , для наглядної демонстрації всієї лінії техніки, що тут виробляється, облаштовано виставковий комплекс, який згодом буде відкритий для всіх охочих.

За словами генерального директора, протягом 2013 року зросла частка експорту товару кіровоградського підприємства до Росії, Казахстану, Молдови, Болгарії, Польщі, країн Прибалтики та ін. Також перед «ЧЗ» нарешті відкрився ринок США – перша поставка техніки була здійснена у лютому цього року.

Розширенню міжнародної співпраці посприяло оновлення виробничого обладнання на підприємстві – минулого року в модернізацію було вкладено майже 50 млн. грн. Та не обійшлося без конфузів: нова лінія фарбування, яку мали запустити ще взимку, досі не працює, адже датська фірма – партнер «Червоної зірки» – відкликала з Кіровограда своїх фахівців, у зв’язку з «рекомендацією» посольства Данії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар